Home»Muzika»The Rolling Stones održali prvi koncert bez Čarlija Votsa: Nedostaje nam kao član benda, nedostaje nam kao prijatelj, na sceni i van nje…

The Rolling Stones održali prvi koncert bez Čarlija Votsa: Nedostaje nam kao član benda, nedostaje nam kao prijatelj, na sceni i van nje…

4
Shares
Pinterest Google+
The Rolling Stones/Photo: screenshot
The Rolling Stones/Photo: screenshot

Legendarni britanski bend Rolling Stones su 20. septembra svirali svoj prvi koncert u 2021. godini i posvetili ga svom preminulom bubnjaru Čarliju Votsu.

“Osmeh” i “Closed”… Dve fotografije na profilima Mika Džegera i Kita Ričardsa govore sve o Čarliju Votsu

Tokom koncerta, Mik Džeger se obratio publici i rekao: – Ovo je naš prvi koncert na našoj turneji 2021. godine, pa to je to… to je proba, ovo je za nas debitantska noć – a zatim je dodao:

– Moram da kažem da je ovo za nas pomalo potresna noć jer je to prva turneja koju radimo u poslednjih 59 godina bez našeg dragog Čarlija Votsa. Svima nam toliko nedostaje Čarli. Nedostaje nam kao član benda, nedostaje nam kao prijatelj, na sceni i van nje.

– Imamo toliko sećanja na Čarlija i siguran sam da se neki od vas koji ste nas već gledali sećaju  Čarlija. Nadam se da ćete ga se sećati kao i mi. Ovaj koncert bismo želeli da posvetimo baš njemu – nastavio je Džeger tokom govora koji je kasnije podelio na Twitteru.

– Čarli, molimo se za tebe i sviramo za tebe – dodao je Roni Vud.

Svirka na stadionu Gillette u Foksborou, održana je uoči trinaest datuma američkih nastupa The Rolling Stonesa koji počinju 26. septembra u St. Luisu.

Rolling Stones objavili emotivni video snimak kojim se opraštaju od Čarlija Votsa…

Vots je preminuo 24. avgusta, a počast su mu odali muzičari iz celog sveta.

– U bendu u čijem centru pažnje su uvek bili Mik i Kit, mnogi ljudi zaista nisu razumeli koliko je Čarli vredan – rekao je bubnjar Metallice Lars Ulrih.

Prema rečima Bena Tačera iz benda Royal Blood “uticao je na svakog bubnjara rock’n’rolla. Niko od nas ne bi radio ono što radi bez njega. Razvijao je muziku rokenrola. On je doneo shuffle i sving u rok muziku. Doneo je rolanje u rock’n’roll.”

HL/Izvor: nme.com

Previous post

"Britney Vs. Spears"... Pogledajte tizer za Netflixovu verziju dokumentarca o Britni Spirs

Next post

Odložen rođendanski koncert Kerbera u Nišu... Pevač Goran Šepa Gale pozitivan na koronu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *