Home»Kultura»Svetske zvezde u objektivu prvog ex-YU paparazza… Otvorena izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” u galeriji Arte

Svetske zvezde u objektivu prvog ex-YU paparazza… Otvorena izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije” u galeriji Arte

5
Shares
Pinterest Google+

Jadran Lazić, proslavljeni fotograf, koji je svojom kamerom zabeležio neke od najvećih zvezda, ali i neke važne momente društveno-političkih  i kulturnih tokova druge polovine dvadesetog veka, sinoć je u društvu svoje porodice, prijatelja, saradnika i medija otvorio izložbu u Beogradu, u galeriji ARTE na Andrićevom vencu.

Izložba “Jadran Lazić: 50 godina fotografije”, koju će beogradska publika moći da poseti sve do 2. oktobra 2021. broji više od 70 radova, i istom prilikom je promovisana i luksuzna monografija u dva toma, na 900 stranica, koja sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane.

Jadran Lazić: 50 godina fotografije/ Photo: Dalibor Danilović
Jadran Lazić: 50 godina fotografije/ Photo: Dalibor Danilović

Izložbu je otvorio Lazićev dugogodišnji prijatelj, Robert Čoban, koji je istakao da je Jadran čovek vedrog duha, koji ima svet na dlanu, uvek spreman za akciju, i koji je zahvaljujući svom izuzetnom šarmu uspeo da se istakne u moru fotografa i privoli najveće svetske zvezde da sarađuju sa njim.

Silvije Hraste, izdavač monografije, takođe se obratio prisutnima, ističući kvalitet ove knjige, kao i zanimljiv sadržaj, koji se u dva različita luksuzna pakovanja može videti u galeriji ARTE.

Pored fotografija velikog broja svetskih zvezda, na izložbi u Beogradu našle su se fotografije i nekih velikih i proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić…

Dajući poslednjih dana intervjue za brojne domaće medije, Jadran Lazić je posebno naglasio koliko voli Beograd i koliko mu je beogradska izložba važna.

To se pokazalo na otvaranju gde su došli da ga pozdrave i podrže mnogi prijatelji i saradnici: Frano Lasić, Dan Tana, Mira Adanja Polak, Nenad Marjanović, Miša Obradović, Jadranka Janković Nešić, Nenad Radujević, Maja Uzelac, Ana Štajdohar, Vesna Dedić, Lena Bogdanović, Brajan Rašić, Sever Zolak, Ashok Murty…

Jadranka Jankovići i Aleksandra Ignjatović/ Photo: Dalibor Danilović
Jadranka Jankovići i Aleksandra Ignjatović/ Photo: Dalibor Danilović

Da podsetimo, izložbu fotografija Jadrana Lazića možete da posetite do 2. oktobra 2021. godine u galeriji ARTE na adresi Andrićev venac 12.

Previous post

Kakva luda i genijalna ideja... Noćni klub u Glazgovu koristiće energiju plesača kao izvor energije za klima uređaje

Next post

Preminuo glumac Nenad Nenadović

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *