Home»Film»Preminuo glumac Vili Garson, čuveni Stenford iz serije “Seks i grad” i Martin iz “Stargate SG-1”

Preminuo glumac Vili Garson, čuveni Stenford iz serije “Seks i grad” i Martin iz “Stargate SG-1”

5
Shares
Pinterest Google+
Vili Garson/Photo: sxreenshot
Vili Garson/Photo: sxreenshot

Poznati glumac Vili Garson, domaćoj publici poznat kao Stenford Blač iz serije “Seks i grad”, preminuo je u 57. godini.

Igrajući prijatelja Keri Bredšo, Vili Garson je osvojio srca obožavalaca popularne serije, koja je prvi put emitovana 1998. godine i trajala šest sezona. Garson se takođe pojavio u pratećim filmovima “Seks i grad” i “Seks i grad 2”, piše britanski Guardian.

Nedavno je reprizirao ulogu agenta za talente u nastavku TV serije, naslovljenom “And Just Like That”, koja je trenutno u produkciji.

Vili je bio poznat i po elogama u serijama “White Collar”, “Hawaii Five-0” i kao neodoljivi Martin Lojd u naučnofantastičnoj seriji “Stargate SG-1”.

Vili Garson/Photo: sxreenshot
Vili Garson/Photo: sxreenshot

Podaci o uzroku Garsonove smrti nisu zvanično objavljeni, ali Majkl Patrik King, izvršni producent serija “Seks i grad” i “And Just Like That” u utorak je u saopštenju naveo da je Garson bio bolestan od ranije. Njegova poslednja objava na Twittert sada je rasplakala mnoge, jer se iz nje moglo naslutiti da je glumac znao da se približava kraj:

– Porodica serije “Seks i grad” izgubila je svog člana. Naš neverovatni Vili Garson. Njegov duh i predanost zanatu bili su prisutni svaki dan na snimanju And Just Like That. Davao je sve od sebe – čak i dok je bio bolestan. Svima će nedostajati. U ovom tužnom, mračnom trenutku teši nas sećanje na njegovu radost i svetlost – rekao je King.

Povodom tužne vesti oglasila se i kompanije HBO: “Vili Garson je bio u životu, kao i na ekranu, predan prijatelj i svetlo za sve u svom univerzumu. On je stvorio jednog od najomiljenijih likova HBO panteona i bio je član naše porodice skoro 25 godina. Izuzetno nas je rastužila vest o njegovoj smrt i izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima”.

Previous post

Magazin Time proglasio Kejt Vinslet za najuticajniju umetnicu godine... a sve zbog jedne rečenice i hrabre odluke

Next post

"Britney Vs. Spears"... Pogledajte tizer za Netflixovu verziju dokumentarca o Britni Spirs

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *