Home»Film»Reditelj filma “Dina” protiv superheroja: Marvelovi filmovi pretvaraju nas u zombije…

Reditelj filma “Dina” protiv superheroja: Marvelovi filmovi pretvaraju nas u zombije…

4
Shares
Pinterest Google+
Denis Vilnev/Photo: Warner Bros.
Denis Vilnev/Photo: Warner Bros.

Film “Dina” kanadskog reditelja Denisa Vilneva premijerno je prikazan na nedavnom filmskom festivalu u Kanu gde je dočekan hvalospevima kritike i publike. U nizu medijskih intervjua koji su posle toga usledili, Vilnev se osvrnuo i na budućnost holivudskih biokopskih hitova koje predvode filmovi nastali u produkciji filmskog studija Marvel koji ekranizuje superheroje iz svojih stripova.

– Mogući problem je taj da imamo previše Marvelovih filmova koji kopiraju jedni druge. Možda nas ti filmovi pomalo pretvaraju u zombije – izjavio je Vilnev za španski list El Mundo koji je istakao reditelje kao što su Kristofer Nolan i Alfonso Kuaron koji snimaju visokobudžetne filmove koji su istovremeno i umetnički vredni.

STIGLA JE KONAČNO I TA NOVA “DINA”…  I SVI SU TOTALNO ZBUNJENI – DA LI JE GENIJALNA ILI JE “TRULA”?

Ovo nije prvi put da je Vilneve kritikovao Marvelove filmove.  Nedavno je za francuski filmski magazin Premiere rekao kako Marvelovi filmovi izlaze iz istog kalupa.

– Ako govorimo o Marvelu onda moram reći da svi njihovi filmovi izlaze iz istog kalupa. Neki filmaši mogu da dodaju malo nečeg svojeg u te filmove ali oni su svi izašli iz iste fabrike – rekao je tada Vilnev.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Kao malo dete... Metallica podelila snimak sa reakcijom Džejsona Momoe kad je dobio njihov "The Black Album" box-set

Next post

Neverovatan momenat... Džef Besera, pevač grupe Possessed, prohodao 30 godina posle nesreće u kojoj je ostao paralizovan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *