Home»Kultura»Internacionalna nagrada za projekat DAH Teatra – “Drveće pleše”

Internacionalna nagrada za projekat DAH Teatra – “Drveće pleše”

6
Shares
Pinterest Google+

Novi projekat DAH Teatra – “Drveće pleše” jedan je od pet međunarodnih projekata nagrađenih od strane austrijskog javnog radija Oe1, koji je sastavni deo austrijskog javnog servisa ORF, u okviru inicijative Fixing the Future – Casting New Ideas.

U konkurenciji od 43 projekta iz 20 zemalja DAH Teatar je jedan od dobitnika nagrade za najinovativniju ideju za promene i “popravljanje budućnost sada”.

Austrijsko savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove pozvao je DAH Teatar da dođe u Austriju na festival inovacija “Market of the Future” (2. i 3. oktobra u Gracu), gde će predstaviti svoj rad.

#DevecePlese predstava koja se na scensko-poetski način bavi važnošću očuvanja drveća… Dah Teatar

Posted by Headliner.rs on Thursday, 9 September 2021


Projekat se sastoji od predstave “Drveće pleše”, razgovora sa publikom posle predstave, okruglih stolova o klimatskim promenama i zaštiti drveća, na koje su pozvani stručnjaci, aktivisti i umetnici, kreiranja digitalne platforme koja će spajati umetnike, aktiviste i građane.

U godini jubileja (30 godina od svog postanka), DAH Teatar će premijerno izvesti novu predstavu “Drveće pleše” 30, 31. oktobra i 1. novembra sa početkom u 20:00 časova u Studentskom parku u Beogradu.

Predstavu, u saradnji sa Institutom za umetničku igru, podržali su ITAC– Climate Impact, Austrijska Ambasada u Beogradu – Program Kultura i razvoj, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu.

Drveće pleše/ Photo: Promo (DAH Teatar)
Drveće pleše/ Photo: Promo (DAH Teatar)
Previous post

Koncert manje-više akustičan... Mile Kekin Trio u nedelju u klubu Fest

Next post

Kao malo dete... Metallica podelila snimak sa reakcijom Džejsona Momoe kad je dobio njihov "The Black Album" box-set

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *