Home»Kult»Ovaj dan bio je početak kraja Pink Floyda… Pogledajte 8 mm film o prvom “tripu” na pečurkama osnivača benda Sida Bareta

Ovaj dan bio je početak kraja Pink Floyda… Pogledajte 8 mm film o prvom “tripu” na pečurkama osnivača benda Sida Bareta

4
Shares
Pinterest Google+
Sid Baret/Photo: facebook@Syd.Barrett
Sid Baret/Photo: [email protected]

U leto 1966. Sid Baret iz Pink Floyda otišao je na svoje prvo psihodelično putovanje i život mu se zauvek promenio.

Najdžel Gordon režirao je ovaj film snimljen na 8 mm traci koji uključuje segment dana kada je Baret nabasao na pečurke na brdima Gog Magog u Engleskoj. Snimak prikazuje kako se Baret penje po brdima, posmatra sve oko sebe i bulji u svoje dlanove dok razmišlja o ovom dubokom iskustvu.

SVE ŠTO NISTE ZNALI O LEGENDARNOJ PESMI “WISH YOU WERE HERE”… I KO JE, USTVARI, BIO “LUDI DIJAMANT” FLOYDA

Da li je ovaj dan bio početak kraja za Bareta, koji je izbačen iz benda 1968. godine i umro 2006. godine? Ili je to bio novi početak kratkog, ali briljantno kreativnog perioda u njegovom životu?

ŠTA SE USTVARI KRIJE IZA IMENA PINK FLOYD?

Jednog oblačnog dana kasno u leto 1966. Sid se prvi put “spotakao” o pečurke, dok je student kamere, njegov prijatelj Najdžel Gordon snimio događaj na filmu od 8 mm. To je označilo tačku bez povratka u Sidov život kakav je on poznavao. Duh koji je ušao u brda Gog Magog tog dana nije bio isti entitet koji se vratio.

Drugi deo ovog istorijskog videa prikazuje Pink Floyd nakon što su potpisali svoj prvi ugovor o snimanju sa EMI Records izvan Abbey Road Studios u aprilu ’67. U ovoj sceni jasno je da Sid još nije “sišao s brda”.

HL/Izvor: boingboing.ne

Previous post

Dženifer Aniston i dalje u šoku posle okupljanja "Prijatelja": Vreme nas je pregazilo... bilo je to brutalno "spuštanje"

Next post

Ivana Negativ o novom albumu Negativa i mjuziklu "Parče brodvejske noći": Dok takvih stvari ima, život je super...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *