Igi Pop otkrio tajnu svoje “večne mladosti”: Stalno otkrivam novu muziku… to je kao da kopam dijamante za svoj mozak

0
73
Igii Pop/Photo: YouTube printscreen
Igii Pop/Photo: YouTube printscreen

Neprestano čitam da u 70-im godinama ljudski mozak počinje da propada, pa pokušavam da nastavim da ga koristim maksimalno, napisao je u kolumni za Guardian legendarni muzičar Igi Pop i otkrio šta mu najviše pomaže da zadrži bistar um.

POGLEDAJTE KAKO JE IGI POP U NOVOM SPOTU DOŽIVEO I OŽIVEO “DO NOT GO GENTLE INTO THAT GOOD NIGHT” DILANA TOMASA…

– Otkrivanje nove muzike otvara mi um, a element iznenađenja održava me povezanim. Osećam se kao da kopam dijamante – i kad nađete dijamant, znate, mnogo je dobar osećaj. Kada sam čuo “Chaise Longue” od Wet Lega, bio sam veoma uzbuđen: bezobrazno je, sa opakim gruvom, a vokali – skoro da su metronomski. Mogli biste da zamolite 100 ljudi da to otpevaju i ne bi zvučalo isto – napisao je Igi.

– Još od adolescencije sam se ljutio kada je radio svirao nešto otrcano i osećao sam se dobro kada mi se dopalo nešto novo. Dejvid Bouvi me je upoznao sa Kraftwerkom. Upoznao sam ih i rekao im: “Idem na spavanje slušajući vašu muziku!” Ćutali su jer su mislili da pričam gluposti, ali to je bio najveći kompliment koji sam ikome mogao da dam. Florijan Šnajder je imao takve mentalne mudrosti da postavlja te neobične melodije kada je toliko muzike bilo u fazonu da je važno samo “prodaj, prodaj, prodaj“. On je verovao ljudima da će prepoznati kvalitet, što je i moja filozofija.

HL/Izvor: guardian.com

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime