Home»Muzika»Zadužbina Dejvida Bouvija prodala sva prava na njegov katalog Warner Musicu… na jesen stiže box-set “Brilliant Adventure”

Zadužbina Dejvida Bouvija prodala sva prava na njegov katalog Warner Musicu… na jesen stiže box-set “Brilliant Adventure”

6
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock
Dejvid Bouvi/Photo: shutterstock

Zadužbina Dejvida Bouvieja dogovorila je potpisivanje novog ugovora sa Warner Music Group koji ova kompanija preuzima njegov kompletan muzički katalog.

Warner Music je ranije imao svetska prava na muziku koju je pokojni umetnik izdao između 1968. i 1999. (do njegovog albuma “hours…“ u oktobru 1999.) nakon što su 2013. godine kupili Parlophone Label Group.

Za jednu od svojih ranih pesama Dejvid Bouvi je mislio da je bolja od “Space Oddity”… i nije jedini

Ovaj novi ugovor o licenciranju sa Bouvijevom zadužbinom sada znači da Warner Music takođe ima prava na umetnikov katalog muzike između 2000. i 2016. – godine njegove smrti.

Bouviejevi albumi “Heathen”, “Reality”, “The Next Day“ i “★” (AKA “Blackstar”) nalaze se među delima koja će ući u album Warner Music 2023. Prvobitno su objavljeni putem Sony Musica.

Neverovatan način na koji je nastala pesma “Under Pressure”… Priča ide ovako: Bouvi i Queen su je napisali, pa se zapili i zaboravili njen najvažniji deo…

Samo Bouviejevi snimci pre 1968. – uključujući njegov istoimeni album iz 1967. i niz singlova – kao i mali broj “zalutalih” pesama neće se nalaziti pod kišobranom Warner Musica.

Kakav je to lik bio… Dejvid Bouvi pre smrti poslao Luisu Hamiltonu dve gitare bez ikakvog objašnjenja

U saopštenju za javnost koje je najavilo novi ugovor takođe je potvrđeno da će peta serija u seriji Boouvijevih “Era” box setova -“Brilliant Adventure” (1992 – 2001), biti objavljena na jesen.

– Izuzetna je čast biti izabran za nekoga ko brine o delu jednog od najvažnijih i najdinamičnijih kreativaca u savremenoj kulturi – rekao je Mak Lusada, izvršni direktor Recorded Music u Warner Music Group.

– Uzbuđeni smo što će nam prošireno partnerstvo sa zadužbinom Bouuvi pomoći da isporučimo inovativne projekte koji se protežu kroz njegovu karijeru i privućemo nove generacije u njegov izvanredni muzički univerzum.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Dodelom nagrada najboljim filmovima završen 14. Beldocs festival

Next post

Za kolekcionare i sve koji vole "pucketanje" vinila... Berza ploča 19. septembra u Kuglašu 

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *