Bruhuuhu vam predstavljaju “Plastic People”

0
61
Bruhuuhu/ Photo: Promo
Bruhuuhu/ Photo: Promo

Grupa Bruhuuhu objavila je novi singl pod nazivom “Plastic People” za koju je snimljen i spot u režiji banjalučke umetnice Tajane Dedić Starović (Artist At Camera).

– Spot za pesmu “Plastic people” odražava kompletnu tematiku pesme, predstavlja jedan drugačiji “novo-normalni” svet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se preneti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i poverenju, statistima koji su uložili deo sebe i svoje ličnosti u ovaj projekat i ostalim saradnicima – izjavila je Tajana Dedić Starović.

ZENIČKI BRUHUUHU POTPISAO ZA BENTLEY RECORDS, A “DANCE” JE PRVI SINGL OBJAVLJEN ZA AMERIČKOG IZDAVAČA

Pored članova benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović I Dženan Pjanić. ArtWork za cover singla “Plastic People” kreirao je Dario Kustura.

Pesma na svojevrstan način govori o klimatskim promenama i svemu sto čovek radi kako bi ubrzao propast prirode, i kako “plastičnost” postaje naša svakodnevica. Spotom je na umetnički način dočarana plastičnost tela i emocija.

– Muziku radimo zbog vjerovanja da možemo utjecati na promjene društva I pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatrat ćemo to velikim uspjehom – poručila je ekipa benda.

Bruhuuhu/ Photo: Promo
Bruhuuhu/ Photo: Promo

Bruhuuhu je nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova.

Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, u nihovom zvuku ima uticaja roka, industrijala, electronike…

Bruhuuhu kompletnu produkciju audio i video radi samostalno uz podršku bliskog kruga ljudi i nekoliko profesionalaca kao deo zajednice RadiYo Activa.

Bend je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC) u kategoriji “Novi izvođač“.

Bruhuuhu su: Ernad Bihorac (vokal, gitara), Solo Semir (udaraljke, vokal), Nermin Bihorac (Dj), Duško Kostić (bubnjevi) i Boris Marković (bas).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime