Home»Muzika»Povratak Public Enemy trajao kratko… Žestoka svađa članova benda, turneja otkazana, ugovor nepotpisan…

Povratak Public Enemy trajao kratko… Žestoka svađa članova benda, turneja otkazana, ugovor nepotpisan…

4
Shares
Pinterest Google+
Public Enemy/Photo: Public Enemy Press
Public Enemy/Photo: Public Enemy Press

 

Već neko vreme traje svađa između Čak Dija i Flejvor Flava iz grupe Public Enemy koja je kulminirala ovih dana zbog čega je do daljeg otkazana njihova turneja.

Sukob se dogodio nakon što je Flejvor Flav, pravog imena Vilijam Drejton Junior u intervjuu koji je dao 14. septembra izneo tvrdnje da Čak Di (Karlton Rajdenauer), blokirao ponovno okupljanje grupe Public Enemy svojim odbijanjem da potpiše ugovor o partnerstvu.

Kako je objavio Stereogum, izjava koju je Rajdenauer dao preko svog predstavnika za medije opovrgla je Drejtonove tvrdnje.

– Ovo je glupo. Flav tuži ljude s kojima radi, pa je tako 2017. godine odlučio da sam ja na redu. Izgubio je kada je sudija 2020. godine odbacio tužbu i to trajno što znači da se na nju ne može žaliti. Čak i posle svega ovoga, čak i posle svih godina kada se Flav minimalno zalagao, a uvek tražio maksimum, i dalje radim s njim. Ali vreme je za promenu. Ne može tako da se odnositi prema ovom poslu. Ključna reč u “Braća će to rešiti” je reč “rešiti”. Uvek ćemo biti braća.

LEGENDE SE VRATILE… PUBLIC ENEMY OBJAVILI NOVI ALBUM U ORIGINALNOJ POSTAVI, EVO KAKO ZVUČI…

Navodna svađa započela je prošle godine uoči objavljivanja 15. studijskog albuma grupe, “What You Gonna Do When The Grid Goes Down?”. Drejton je navodno predstavio američkom predsedničkom kandidatu Berniju Sandersu pismo o prekidu i odustajanju nastupa grupe Public Enemy uoči skupa u Los Anđelesu, na kojem je trebalo da nastupiti Rajdenauer. Drejton je tada navodno bio oteran iz grupe nakon što su se sukobili oko kritika bivšeg predsednika Trampa od strane tadašnjeg predsedničkog kandidata Sandersa.

Grupa Public Enemy kasnije je tvrdila da je očigledno neslaganje među članovima promašaj u odnosu s javnosti, rekavši: “Uzimamo budale”. Rajdenauer je tom prilikom izjavio:

– Znali smo šta se događa. Ne kažem da je to prevara, kažem da je prvobitna namera bila da privučemo pažnju medija ali da je ne privlačimo jako, već da vas nateramo da obratite pažnju.

HL/Izvor:stereogum.com

Previous post

Majk Paton otkazao turneje Faith No More i Mr. Bungle: Žao mi je, moje mentalno zdravlje je loše, nisam u stanju da dam 100% sebe

Next post

Tomi Li ponosan, Pamela se stidi... Bubnjar benda Mötley Crüe dao odobrenje za TV seriju "Pam & Tommy" koja se bavi njihovim s.ks skandalom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *