Home»Film»Ona nije Bond, ali jeste 007… Lašana Linč: Krajnje je vreme da najbolji svetski agent bude – prava žena

Ona nije Bond, ali jeste 007… Lašana Linč: Krajnje je vreme da najbolji svetski agent bude – prava žena

Lašana Linč, zvezda novog Bondovog filma "No Time To Die", imala je "nindža" treninge za novu ulogu

4
Shares
Pinterest Google+
Lađana Linč/Photo: No Time To Die
Lađana Linč/Photo: No Time To Die

– Nikada nisam imala plan B kada sam upisivala glumu – kaže Lašana Linč za Guardian i dodaje da je došlo vreme za “prirodnu ženu” agenta 007.

Lašana Linč je znala da je u najužem izboru. Imala je snimke nekoliko audicija za Barbaru Brokoli, producetkinju Džejmsa Bonda od 1995. Susrela se i čitala tekst sa Danijelom Krejgom koji je trebalo da snimi svoju petu rolu Bonda “No Time To Die”, dvadeset petoj avanturi slavnog agenta.

Na kraju je čekao test u vratolomijama koji je nadgledao Bondov tim. Ona objašnjava da su joj dali oružje i učili je kako da ga koristi nekoliko sekundi ili minuta i onda je morala sama da se snađe sa tom rutinom:

– Uzmi oružje, pucaj, dole na kolena, pucaj… Trči, trči, trči! – prepričava Lašana za Guardian.

REDITELJSKA OPSENA… Snimljene tri verzije kraja novog filma o Bondu, ni Krejg ne zna koja je prava

Kaže da je išla u teretanu i bila spremna, ali opet joj je to bilo previše. I to joj je dalo uvid u to kakve “čelične” kvalitete oni traže. Linč je dobila ulogu Nomi, koja je, prema glasinama, nasledila oznaku 007 od Bonda koji je uzeo ključeve od Aston Martina i penzionisao se na Jamajci sa francuskom psihološkinjom Medlin Svon (Lea Sejduks).

Da li je Lašana Linč novi Džejms Bond?

– Neeee, ne želite mene – odgovara ona. Objašnjava da u Bond filmovima publika ne dobija ono što želi, već ono što autori žele da im pruže. Sa Bondom to može da bude muškarac – žena, crnac, belac, Azijat, mlad ili star.

“No Time To Die” je trebalo da izađe u martu 2020, ali usled globalne pandemije korona virusa, premijera je odložena. Sada je šest godina od poslednjeg Bond filma i pitanje da li je publika spremna da ide u bioskope da ga pogleda i da li će se film približiti zaradi filma “Spektre” iz 2015. od 900 miliona dolara.

Linč je blisko sarađivala sa scenaristkinjom Fibi Voler Bridž na liku Nomi i rekla joj je da želi da bude prava žena, ali ne i muškobanjasta. Sa mnogim veštinama, ali ljudsko biće. Ponekad nezgodna.

Pokušali su da uđu u dubinu lika da, na primer, ona možda ima problem sa kilogramima, momcima, ili su joj došli oni dani. I sama Linč kaže da je razmišljala o sceni u kojoj ona izlazi iz toaleta sa tamponom. Linč je dosta brinula i o svom zdravlju, a sada još i na višem nivou – pije samo zelene sokove.

Pojavio se poslednji trejler pred premijeru novog Bonda… U “No Time To Die” sve pljušti od akcije

Snimanje je prošla netaknuta, za razliku od Krega, koji je tokom snimanja Bonda izgubio zub, slomio nogu…

Rođena je 1987. u Londonu, u drugoj generaciji porodice sa Jamajke u kojoj je naučila da se zauzme za sebe. Rasla je uz braću, ali je takođe plesala, slušala muziku itd… Kada je upisala glumu nije imala plan B. Prvi put je glumija 2012. u filmu “Fast Girls”, a probila se 2019. sa filmom “Kapetan Marvel”.

A sada, pored glume treba da bude i aktivista i da se bori sa predrasudama, jer je već dobila neke zlurade komentare. I želi da radi na tome da se neke stvari promene.

Film “No Time To Die” dolazi u srpske bioskope 6. oktobra.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Jan Gilan posle dugo vremena progovorio o mogućnosti okupljanja Deep Purple sa Ričijem Blekmurom...

Next post

Brajan Mej u novom spotu svira i deli scenu - sa mlađom verzijom sebe

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *