Home»Muzika»Nenad Borgudan (Detour) za Headliner pred koncert u Barutani: Optimizam krijemo u tužnim pesmama…

Nenad Borgudan (Detour) za Headliner pred koncert u Barutani: Optimizam krijemo u tužnim pesmama…

5
Shares
Pinterest Google+
Nenad Borgudan/Photo: press promo
Nenad Borgudan/Photo: press promo

Hrvatska elektro-akustična pop-atrakcija Detour održaće koncert u četvrtak, 16. septembra u beogradskom klubu Barutana na Kalemegdanu.

Prepoznatljivi među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop zvuka, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom, bend dolazi u Beograd da predstavi repertoar, koji je u međuvremenu (da podsetimo, Detour je trebalo da održi koncert u martu 2020. koji je odložen zbog pandemije) dopunjen sa tri nova hita.

Tokom 15 godina postojanja svojim glasovima i talentom sastav su obeležile pevačice Maja Posavec, pa Gina Damjanović, da bi im se početkom prošle godine priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala.

NOVA PESMA DETOURA KAO SEĆANJE NA RAZULARENA SLAVLJA, ZAJEDNIŠTVO I NEKA BOLJA VREMENA

Pred koncert koji njihova verna publika u Beogradu sticajem okolnosti čeka već mesecima, razgovarali smo sa frontmenom benda, autorom, aranžerom producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom.

Kako ste proveli / provodite vreme korone?

– Stvaralačka rutina se nije pretjerano mijenjala s obzirom da se radi o tihom obrtu i puno vremena provodiš izoliran, tako da je u tom segmentu situacija čak i pogodovala nastanku nekih novih pjesmama. Uglavnom je stradao društveni segment… prestali su nastupi uživo i društvena događanja, tu i tamo smo svirali koji livestream nastup, a na kraju i nešto koncerata, ove godine dosta više nego 2020, ali i dalje osjećamo posljedice ovog opsadnog stanja.

U kakvom sećanju Vam je ostao beogradski koncert u okviru frestivala “Indirekt”?

– Stvarno predivnom, nevjerojatna podrška, odobravanje, energija i puno ljubav… bili smo iskreno ganuti i oduševljeni.

GRUPU DETOUR POSLE VIŠE OD ČETIRI GODINE NAPUSTILA PEVAČICA GINA VICTORIJA DAMJANOVIĆ…

Detour dolazi u Beograd sa novim pevačicama. Koliko će se ukupni zvuk grupe zbog toga promeniti?

– Ne pretjerano, vokal više omogućio nam je slaganje nekih vokalnih harmonija i formi koje do sada nismo koristili, a i podjela repertoara na dva vokala pruža vjerodostojnije interpretacije s obzirom na eklektičnost naših pjesama, ali to su sve dobrodošle promijene koje bitno ne mijenjaju naš osnovni zvuk.

Singlovima postupno najavljujete novi album. Kada možemo da ga očekujemo?

– Da, u proteklih godinu dana smo snimili i izdali tri singla, a trenutno radimo na slijedećoj pjesmi koja izlazi ovu jesen. To su četiri pjesme s predstojećeg albuma, slijede još dva singla i onda album. Želja nam je izdati ga u prvom dijelu 2022.

Hoće li i ubuduće  u novim pesmama biti optimizma kao na aktuelnom singlu “Hawaii”

– Sumnjam da „Hawaii“ označava početak neke nove optimističnije faze… s vremena na vrijeme dogode nam se ovako naglašeno optimistične pjesme, ali mislim da je inače jedna od značajki naših pjesama prikriveni ili manje prikriveni optimizam unutar naizgled tužnih pjesama.

U karijeri imate niz značajnih nastupa u Tvornici, na festivalima Zagreb Calling i Tulum, Šta očekujete od svirke u Barutani?

– Svirali smo, nama, zaista nezaboravnih koncerata s velikim umjetnicima i na velikim pozornicama, ali Beograd ima posebno mjesto u životu našeg benda, volimo ga, on voli nas, a kako je koncert bio rasprodan još početkom prošle godine i nikako ga nismo uspjeli održati, s punim pravom očekujemo senzacionalan tulum, divnu energiju i puno, puno ljubavi.

Da još jednom napomenemo – ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 13. marta 2020. u Domu Omladine, važe i za sutrašnji nastup u Barutani.

Previous post

Brajan Mej u novom spotu svira i deli scenu - sa mlađom verzijom sebe

Next post

Lajko Feliks, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus gosti specijalne emisije "Mirna Bačka" u okviru novog projeketa Exit fondacije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *