Home»Muzika»Tom Delong za Guitar World: Tajna dobrog sviranja punk-rocka je – masturbacija. Ako to ne radite, ništa od kvalitetne svirke…

Tom Delong za Guitar World: Tajna dobrog sviranja punk-rocka je – masturbacija. Ako to ne radite, ništa od kvalitetne svirke…

4
Shares
Pinterest Google+
Tom Delong/Photo: facebook@angelsandairwaves
Tom Delong/Photo: [email protected]

Gitarista grupe Blink-182 i Angels & Airvaves Tom Delong otkrio je svoju metodu za održavanje brzine svojih pop-punk rifova. Njegova tajna? Masturbacija.

Naravno, svaki gitarista koji ima  petlju reći će vam da sviranje sa samim sobom može da poboljša vaše veštine na instrumentu. Ali u novom intervjuu za Guitar World, Delong je primetio da su brzi akordi pop-punka izazovniji nego što ljudi misle – od vas se zahteva da izgradite malo izdržljivosti za zglob šake, nego što to može da učini svakodnevno vežbanje.

– Brzo sviranje nije lako. Pogotovo ako to radite dobro i radite to satima. Želite da znate tajnu? Sve je u masturbaciji – otkrio je. – To je jedini način da to učinite i ako ne masturbirate, ne možete da svirate punk rock!

Paralela koju Delong povlači između punk gitare i rukovanja sa alatkom izgleda da je potpuno fizička, pri čemu gitaristi obično imaju više metaforičnih poređenja za svoje virtuozno seckanje.

He Wants to Believe… Roker na ivici propasti, potrošio 37 miliona dolara u potrazi za vanzemaljcima

On je primetio da su bend koji je najviše inspirisao ritmički stil koji možete čuti po čitavom materijalu Blink-182, bili Descendants, rekavši:

– Njihove ploče su i danas tako relevantne, tako brze i tako rifovske. Svirao bih te stvari satima i pokušao da budem bolji. Jednostavno nisam mogao da pratim korak – bilo je ludo.

– Rad sa klik trackom (niz audio signala koji se koriste za sinhronizaciju zvučnih zapisa, ponekad za sinhronizaciju sa pokretnom slikom, slično metronomu) je lakši jer svima govori da ne idu brže od onog malog klika u uhu, jer moja ruka ne može brže i otpašće – dodao je, verovatno još uvek govoreći o sviranju gitare.

Kad je reč o muzičkim projektima, Delongov bend Angels And Airvaves trenutno se sprema da objavi svoj šesti studijski album “Lifeforms”. Trebalo bi da stigne 24. septembra, iako je prvi singl “Rebel Girl” objavljen još 2019. godine.

HL/Izvor: guitar.com

Previous post

Pripremite se za kulturološku imunizaciju: Vreme je za prvu dozu Super-kultivatora

Next post

Nekoliko čudnih stvari koje verovatno niste znali o filmovima Kventina Tarantina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *