Home»Umetnost»Hipster Tesla sa tetovažom i pirsingom… Neobičan portret slavnog naučnika poklonjen Beogradu

Hipster Tesla sa tetovažom i pirsingom… Neobičan portret slavnog naučnika poklonjen Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Nikola Tesla/Public
Nikola Tesla/Public

Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, poklonio je Muzeju Nikole Tesle sasvim neobičan portret najvećeg srpskog naučnika.

Minđuša u uhu i pirsing u nosu. Moderna frizura, majica sa znakom za visoki napon. Tetovaže na vratu i rukama. Ovako je čuvenog Nikolu Teslu zamislio izraelski dizajner Amit Šimoni, širom sveta poznat po hipsterskim portretima ličnosti koji su promenile tok istorije.

“Nikola Tesla, čovek koji je definisao budućnost“… Izložba akvarela Danijelea Meučija u Italijanskom institutu za kulturu

Šimoni je podelio fotografiju iz Muzeja ambasadora Izraela i pomoćnika direktora muzeja kako drže njegovo umetničko delo i napisao “Nikola Tesla je kod kuće”.

Ambasador Vilan, izraelski ambasador u Srbiji, poklonio je moj portret Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. Nikola Tesla je bio srpsko-američki naučnik i pronalazač. Srećan sam što sam ga oživeo na svoj način i video moj gotov proizvod kako visi u njegovom muzeju, u njegovoj zemlji. Poklon je primio pomoćnik direktora muzeja Branimir Jovanović”, napisao je Šimoni.

View this post on Instagram

A post shared by HIPSTORY by Amit Shimoni (@hipstory_art)

U okviru Šimonijevog projekta Hipstori (HIPSTORY) našli su se Gandi, Frida Kalo, Teodor Hercl, Martin Luter King, ali i savremeni političari poput Putina, Trampa, Bajdena. Norveška Erna Solberg dva puta ga je angažovala da ilustruje njenu kampanju. Svi oni predstavljeni su kao deo hipsterske potkulture, sa jednim ciljem – da se približe novoj generaciji.

View this post on Instagram

A post shared by HIPSTORY by Amit Shimoni (@hipstory_art)

Previous post

Marija M. Karan vam predstavlja - Lica iza muzike: Vatreni muzički Dečak

Next post

Koliko li mu je ovo teško palo... Noel Galager priznao: Liam je uspešniji od mene, verovali ili ne

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *