Home»Muzika»Dead Can Dance se vraća u Beograd na proleće 2022. godine

Dead Can Dance se vraća u Beograd na proleće 2022. godine

4
Shares
Pinterest Google+
Dead Can Dance/ Photo: Promo (Charm Music)
Dead Can Dance/ Photo: Promo (Charm Music)

Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i jedinstveni muzički fenomen, vraća se u Beograd 12. maja sledeće godine.

Posle izuzetno uspešnog prvog koncerta (Sava Centar, 2019) domaća publika će još jednom imati priliku da uživa u magičnom zvuku grupe Dead Can Dance, ali ovoga puta u Štark Areni.

– Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se živih koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno – poručili su Lisa i Brendan.

Photo: Promo (Charm Music)
Photo: Promo (Charm Music)

Lisa Džerard, jedan od najlepših svetskih vokala i muzički genije Brendan Peri, već decenijama ljubiteljima muzike prenose svoj svet dubokog umetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rok muzike.

Na zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melburnu, i od tada njihova muzika uspešno izbegava okove prostora, vremena i žanrova i stvara neverovatan opus inspirisan zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, severne Afrike, Mediterana i šire.

 BRENDAN PERI (DEAD CAN DANCE) OBJAVIO SOLO ALBUM “SONGS OF DISENCHANTMENT: MUSIC FROM THE GREEK UNDERGROUND”

Ovaj sastav godinama priča neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara muziku, već magiju, koji svi mogu razumeti i osetiti.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridlija Skota.

Lisa Džerard i Brendan Peri imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspešne solo karijere, a šest godina posle albuma “Anastasis”, okupili su se 2018. godine na albumu “Dionysus”, a u sklopu svetske turneje, kao što smo već pomenuli, nastupili su i u Beogradu 2019. godine.

Sledeće proleće Dead Can Dance karavan deli svoju magiju s publikom u Beogradu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Musica, možete da nabavite preko prodajne mreže Ticket Visiona od petka, 17. septembra, od 10:00 časova po cenama od 2600 do 4500 dinara.

Previous post

Kako na Taš na koncerte Massima i Vlatka Stefanovskog? Lako... Uz ulaznicu vam je potreban ili sertifikat o vakcinaciji, ili sertifikat o preležanom Covidu, ili negativni PCR ili antigenski test

Next post

Pripremite se za kulturološku imunizaciju: Vreme je za prvu dozu Super-kultivatora

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *