Home»Muzika»Džez za Dž… Minja Mijušković Trio + Gosti 18. septembra na Platou Milana Mladenovića

Džez za Dž… Minja Mijušković Trio + Gosti 18. septembra na Platou Milana Mladenovića

5
Shares
Pinterest Google+

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “Džez za Dž”.

Jednom nedeljno, od 4. do 25. septembra, u redovnom terminu matinea subotom od 13:00 časova, posetioci će ponovo imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače, kao i jedan sastav iz regiona.

Ovaj ciklus koncerata, osim što je svojevrsna najava Beogradskog džez festivala, u znaku kojeg je tradicionalno mesec oktobar, i podrška domaćoj džez sceni, za cilj ima i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

U susret 37. Beogradskom džez festivalu, koji će pod sloganom “Džez plamen” biti održan od 26. do 31. oktobra ove godine, obeležavajući 50 godina od osnivanja najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, Dom omladine Beograda publici je pripremio četiri sjajna koncerta kao svojevrsno džez zagrevanje.

Photo: Promo
Photo: Promo

Subota, 18. septembar od 13.00, u okviru koncertnog serijala “Džez za Dž” rezervisana je za tradicionalan nastup učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Ove godine publici će se predstaviti trio talentovane klaviristkinje Minje Mijušković, uz podršku specijalnih gostiju.

Minja Mijušković Trio je džez sastav koji čine mladi muzičari željni dobre muzike. Lider benda je Minja Mijušković, pijanistikinja, na čiju muziku su najviše imali uticaja stilovi tradicionalnog kao i modernog džeza.

Članovi benda su učenici srednje muzičke škole “Stanković” i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupali su na mnogobrojnim džez manifestacijama, kao što su džez festivali u Beogradu, Pančevu i Nišu, na Danima evropske baštine u Beogradu kao i na mnogim drugim muzičkim događajima.

Bend čine Minja Mijušković za klavirom, Milica Božović za kontrabasom i Časlav Šehović za bubnjevima a sa bendom će nastupiti i gosti saksofonista Aljoša Andrejević i trubač Ivan Radivojević, profesor i mentor.

Publika će imati priliku da čuje raznoliki repertoar, numere i aranžmane Fineasa Njuborna, Amada Džamala, Kliforda Brauna, Majlsa Dejvisa i drugih, kao i originalne aranžmane članova sastava.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com
Previous post

Dodeljene MTV VMA nagrade... Lil Nas X i Olivija Rodrigez sve pokupili, rokera ni svećom da ih tražiš

Next post

Kolja slavi 55. rođendan sa fanovima 16. septembra u Nišu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *