Home»Muzika»Dino Jelusić: Čestitaju mi ulazak u Whitesnake kao da sam dobio nagradu za životno delo…

Dino Jelusić: Čestitaju mi ulazak u Whitesnake kao da sam dobio nagradu za životno delo…

4
Shares
Pinterest Google+
Dino Jelusič/Photo: Instagram @dinojelusick
Dino Jelusič/Photo: Instagram @dinojelusick

Hrvatski rok muzičar Dino Jelusić ili Dino Jelusick, kako mu je scensko ime, nedavno je postigao izuzetan uspeh u karijeri tako što je postao važan član slavnog britanskog benda Whitesnake, a za agenciju Tanjug ovaj 29-godišnji momak ističe da mu svi čestitaju na tom angažmanu kao da je dobio nagradu za životno delo.

– Naravno da uvek pratim svoje snove, samo se snovi menjaju tokom života. Ljudi su oduševljeni time što sam ušao u Whitesnake, i obavezno mi govore “To je to, nema dalje, san ostvaren”, a to ipak nema veze sa stvarnošću. Naravno, ovo je zaista velika čast – počinje priču Dino Jelusić/Jelusick.

Talentovani muzički umetnik počeo je da se bavi pevanjem još sa svega tri godine, a inače potiče iz prave muzičke porodice: otac mu je gitarista, majka svira flautu.

Ljubav prema notama, melodijama, kompozicijama, uživanju u umetnosti muzike nastavljala se intenzivno, i onda je 2003. godine pobedio na prvoj dečjoj Evroviziji, sa svega 11 godina.

DINO JELUSIĆ SE NAVIKAVA NA SLAVU… NOVI ČLAN WHITESNAKE S FANOVIMA PODELIO ŠTA SE DEŠAVA NA NJEGOVOM WHATSAPPU

Neobično je da već u prvim godinama života neko odabere svoj profesionalni poziv, što se ne dešava često, a Dino smatra drugačije.

– Kad si ti “taj” lik, kada nosiš to u sebi, onda nije neobično voleti muziku od malih nogu. Imao sam veliku podršku roditelja u svemu tome i kad spojite to jedno s drugim, uz dozu sreće i puno rada, mogu se dogoditi čuda – siguran je Jelusić.

Kao tinejdžeru, njegov muzički uskus se razvijao i napredovao, postao je kao ličnost izrazito zreo, tako da je slušao samo vrhunske rok muzičare i bendove: Led Zeppelin, Kingdom Come, Whitesnake i Iron Maiden, što ga je inspirisalo da promeni muzički pravac.

Upravo ovaj treći, legendarni hard rok sastav će mu dve decenije kasnije promeniti život.

Već sa 5 godina, Dino je krenuo da nastupa na raznim festivalima, televiziji, uveliko je bio deo muzičke pozornice. Sada se nalazi u vrhunskoj ligi šampiona muzičara, ostvario je svoje snove.

– Tako je ispalo da sam nekako prizvao sve ljude sa kojima sam želeo sarađivati. Ipak, to nisam radio na onaj način -“Idem sad da zatvorim oči i dozvaću sve moje najdraže”, već poznavanjem muzike, radom i pametnim potezima. Možda mnogi oko mene to nisu tada razumeli, a sad su im stvari jasnije – približio je situaciju hrvatski roker.

Rođen u Požegi, a veći deo života je živeo u Zagrebu, muzičar je u junu napunio tek 29 godina, a toliko toga je već postigao kao da ima više paralelnih života.

Sada, on je deo svetske elite, kako i ne bi, kada je sa samo 7 godina napisao svoju prvu pesmu na – engleskom jeziku.

Krajem jula ove godine postao je deo univerzuma zvanog Whitesnake.

Taj britanski hard rok metal bend je u poslednjih 15 godina bio 5 puta u Srbiji, odnosno Beogradu – u Beogradskoj Areni (sada Štark Arena), dva puta na stadionu Tašmajdan, u Hali Pionir i na Kalemegdanu.

Lider i pevač engleske grupe Dejvid Koverdejl je ovim povodom naravno pohvalio svog mlađeg kolegu Dina.

– Apsolutno mi je drago što pružam dobrodošlicu izuzetno nadarenom Dinu Jelusiću u grupu Whitesnake. Oči i uši su nam bile uprte u njega otkako smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolećete ga – izjavio je tada Koverdejl na svom sajtu.

HRVATSKI MUZIČAR DINO JELUSIĆ JE ZVANIČNO NOVI ČLAN WHITESNAKEA… KOVERDEJL: ZAVOLEĆETE GA!

Jelusić je na koncertu na Šalati, naselju u Zagrebu, nastupio sa svojim bendom Animal Drive kao predgrupa Whitesnake-u, a njihov gitarista Džoel Hoekstra svira sa Dinom u drugoj stranoj grupi – Trans Siberian Orchestra. I tako je dobio poziv od Koverdejla lično.

– Svi kao klinci sanjamo da budemo u velikom bendu. Ako se dovoljno razviješ onda sanjaš veliki uspeh, ali sa svojim bendom. To je ono što ja smatram pravim ispunjenjem sna – siguran je Jelusick, i napominje da je uz svog sadašnjeg lidera Koverdejla, veliki fan i drugih zvezda – Bilija Džoela, Eltona Džona, Reja Gilena, Pola Rodžersa, Fila Anselma.

 

Samim tim, mladi pevač ne veruje u sudbinu i da su mu zvezde za uspeh naklonjene.

– Više verujem u rad i to da moraš imati nešto u sebi da bi privukao nešto drugo – novo. Neće to zvezde napraviti za tebe. Uz rad je jako bitna naslušanost i koliko razumem muziku, tako da me moje sviranje više instrumenata opet dovelo u prednost. Ali, trebalo je i naučiti svirati, tako da se opet vraćamo na rad u mlađim godinama – analizirao je svoju karijeru muzičar.

Posle četiri meseca pauze, naravno kreće turneja sa bendom Whitesnake, najavljena kao oproštajna, ali to se sa ovim rokenrol veteranima nikad ne zna.

– Do sada sam Whitesnake gledao na koncertima dva puta u Ljubljani i tri puta u Zagrebu. Do 2023. godine ću ih gledati barem 60 puta – zaključio je Dino Jelusić, time aludirajući na broj koncerata koji će imati sa omiljenom grupom po svetu, gde će ih put možda dovesti i u Beograd.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Mastodon najavili novi album, stigao i prvi singl "Pushing The Tides"...

Next post

Meko srce tvrdog pankera... Lajdon prvo potkačio britansku kraljicu, pa objasnio zašto je ostao uz ženu koja ima Alchajmera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *