Home»Life Story»Rok legenda Erik Klepton u depresiji: Gubim sluh, prsti me ne slušaju, neverovatno mi je što sam još uvek ovde…

Rok legenda Erik Klepton u depresiji: Gubim sluh, prsti me ne slušaju, neverovatno mi je što sam još uvek ovde…

5
Shares
Pinterest Google+
Erik Klepton/Photo: ericclapton.com
Erik Klepton/Photo: ericclapton.com

Erik Klepton je engleski rock i blues gitarista koji je svojevremeno proglašen jednim od najvažnijih i najuticajnijih gitarista svih vremena. Međutim, u 76. godini, on bori se sa više ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih mu je sviranje gitare sve teže.

Klepton je godinama bio deo različitih bendova, počevši od Yardbirds 1963. do Van Morrisona 2020. Sa 280 miliona ploča prodatih širom sveta kao solo izvođač, njegov uspeh u muzičkoj industriji je neporeciv. Ali u nedavnom intervjuu, zvezda je otkrila da nije sve u redu. Novi i dugotrajni zdravstveni problemi, uključujući gluvoću i perifernu neuropatiju, doveli su u opasnost sve buduće aktivnosti zvezde rok muzike.

DOSTA IM JE LOCKDOWNA… VAN MORISON I KLEPTON ZAJEDNO SNIMILI PROTESTNU PESMU “STAND AD DELIVER”

Kleptonovo zdravlje naruđeno je pre nekoliko godina. U izdanju časopisa Classic Rock otkrio je da pati od periferne neuropatije, stanja koje se javlja kada su živci od mozga do kičmene moždine oštećeni ili bolesni.

Stanje koje može uticati na vaše ruke, noge, stopala i šake dovodi do brojnih simptoma, uključujući “trnce” u zahvaćenom području vašeg tela. Klepton je opisao ovaj osećaj “kao da vam električni udar krene niz nogu“.

On je sada priznao da mu ovo stanje veoma otežava sviranje gitare što je dovelo do otkazivanja više koncerata.

KAD DVA GENIJA BLUES GITARE SVIRAJU ZAJEDNO… POSLUŠAJTE DO SADA NEOBJAVLJENU PESMU ERIKA KLEPTONA I B.B. KINGA

Periferna neuropatija takođe može da utiče na vid pojedinca, rad creva, krvni pritisak i ravnotežu – potencijalno neželjene efekte koji su svakako sposobni da okončau karijeru nekoga ko se oslanja na sviranje gitare za život.

Pored periferne neuropatije, Klepton je takođe iskreno govorio o svom gubitku sluha. Tokom intervjua za BBC Radio 2 izrazio je zabrinutost zbog ovog stanja:

– Gubim sluh, imam neprestano zujanje u ušima, ruke su mi stalno umorne. Neverovatno mi je što sam još uvek ovde.

LAYLA, YOU’VE GOT ME ON MY KNEES… KO JE FATALNA LEPTICA KOJOJ SU BITLSI I KLEPTON PISALI PESME?

Ustvari, priznao je da svaki put kad svira gitaru mora da počne sa “dna lestvice”, da uvežbava prste i ponovo šrimuje instrumente.

Kao da patnja od periferne neuropatije i gubitak sluha nisu bili dovoljni, još u maju 2021. godine Klepton je izuzetno loše reagovao nakon što je primio vakcinu protiv Covida. Gitarista je dobio vakcinu AstraZeneca i odmah je imao “teške reakcije koje su trajale 10 dana”.

KLEPTON JE BAŠ BESAN ZBOG VAKCINE ZA COVID-19… SAD JE NAPISAO I PESMU O TOME

Činilo se da ga je prethodno stanje učinilo podložnijim nuspojavama vakcine. Klepton je objasnio:

– Nepotrebno je reći da su reakcije bile katastrofalne, da su mi ruke i stopala bile smrznute, utrnule ili pekle, i prilično beskorisne dve nedelje, plašio sam se da više nikada neću svirati. Ali propaganda je rekla da je vakcina bezbedna za sve.

HL/Izvor: express.co.uk

Previous post

Ovako Metallica i Majli Sajrus zajedno praše "Nothing Else Matters"

Next post

Netflix najavio mjuzikl o Lejdi Di, gledaoci reagovali neočekivano: To što radite je tužno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *