Otpušteni basista grupe Megadeth Dejvid Elefson osnovao novi bend The Lucid, stigla i njihova prva pesma…

0
65
The Lucid/Photo: Tharasa DiMeo / Press
The Lucid/Photo: Tharasa DiMeo / Press

Bivši basista Megadetha Dejvid Elefson osnovao je novi bend, The Lucid, zajedno sa članovima bendova Fear Factory i Sponge.

The Lucid će sledećeg meseca (15. oktobra) objaviti svoj istoimeni debi album, koji se ovde može unapred naručiti. Bend je takođe objavio svoj prvi singl “Maggot Vind”.

– Bila je prava eksplozija snimiti ploču sa ovim momcima i moram reći da je osvežavajuće istražiti neke nove muzičke puteve… da se malo odmaknemo od onoga što smo svako od nas stilski uradili u svojoj karijeri – rekao je Elefson o svom novom projektu, u kojem učestvuju i pevač Spongea Vinie Dombroski, bubnjar Fear Factorya Majk Heler i gitarista Dru Fortie, koji svira sa Bang Tangom od 2015. godine.

– Došlo je do sinergije bez napora koja je nastala zajedničkim stvaranjem ovih pesama, što je uvek neverovatno pri radu sa novim ljudima – nastavio je Elefson. – Radujem se što će to svi uskoro proveriti.

Elefson i Fortie su takođe najavili da će i njihov zajednički film “Dwellers” biti objavljen 12. oktobra.

U maju, Megadeth se razišao sa Elefsonom posle navoda da je basista zavodio maloletnu devojku na internetu pošto je nekoliko eksplicitnih video zapisa i poruka počelo da kruži internetom.

– Ne donosimo ovu odluku olako – rekao je Dejve Mastejn u tadašnjoj izjavi. – Iako ne znamo sve detalje onoga što se dogodilo, s već zategnutim odnosima, ono što je već otkriveno dovoljno je da zajednički rad onemogući napredak.

Posle otkaza u Megadethu, oglasio se Dejvid Elefson: Moj privatni video objavlljen je ilegalno, policija će pronaći ko je to uradio… Momcima iz benda želim sve najbolje

Elefson je porekao te tvrdnje, rekavši “koliko god to nije nešto čime se ponosim, to su bile privatne interakcije odraslih, koje su izvučene iz konteksta i izmanipulisane da nanesu maksimalnu štetu mojoj reputaciji, mojoj karijeri i porodici”, kao i deleći izjavu dotične devojke. “Da, ti video pozivi su se zaista dogodili, ali ja sam bila ta koji ih je započela i tada nisam bila maloletna”.

Elefson je tada podneo tužbu za osvetu protiv osobe koja je postavila video zapise na internet.

Posle glasina da će bivši basista Metallice Džejson Njusted zameniti Elefsona u Megadethu, bend je potvrdio da bivši basista Džejms LoMenz zauzima njegovo mesto za njihovu turneju s “Lamb of God”. Još nije poznato da li će im se pridružiti za stalno.

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime