Home»Muzika»Homeland»Niko neće znati… Ivana Vukmirović Manivi snimila svoju prvu pesmu na srpskom i najavila novi album

Niko neće znati… Ivana Vukmirović Manivi snimila svoju prvu pesmu na srpskom i najavila novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo
Ivana Vukmirović Manivi/ Photo: Promo

Posle prvog albuma “Manivi” (2016), kantautorka i multiinstrumentalistkinja Ivana Vukmirović Manivi predstavila je novo studijsko izdanje pod nazivom “Mirror”.

Album je jedinstven i zbog kompozicije “Niko neće znati”, prve pesme na maternjem jeziku.

U svetu koji insistira na javnom, vrlo je malo trenutaka koji ostaju van pogleda drugih, a ova pesma opisuje to tajno mesto u kojem smo slobodni.

Pesma “Niko neće znati” je nastala u saradnji sa Đorđem Miljenovićem i govori upravo o tom trenutku kada zajedno sa izabranom osobom proživljavamo ono što će zauvek ostati lično, sačuvano od drugih.

Spoj repa i Ivaninog prepoznatljivog vokala dočarava ono što predstoji susretu sa pravim, a Miljenovićev deo prikazuje taj susret iz muške perspektive, ogoljeno od očekivanja, emotivno i iskreno.

Manivi/ Photo: Venator (promo, Glitch Records)
Manivi/ Photo: Venator (promo, Glitch Records)

Posle Ivaninog povratka iz Berlina, gde je u multikulturalnoj i bogatoj umetničkoj sredini otkrila nove perspektive u svom stvaranju, drugi album “Mirror” dočarava promene u njenom životu i radu. Mešavina muzičkih stilova u pesmama, kao i bogatstvo aranžmana odlikuje autorski izraz koji je Ivana ostvarila sa članovima benda, vrsnim džez i soul muzičarima: Draganom Ćalinom za klavirom, Dejanom Antovićem na basu i Peđom Milutinovićem za bubnjevima.

Ovakav miks stilova, obogaćenih i uplivima elektronske muzike, čini Manivi nesvakidašnjim bendom na domaćoj i regionalnoj sceni.

Ivanini tekstovi prikazuju doživljaj sveta iz perspektive mlade žene koja postaje svesna svoje snage i ženstvenosti.

Ljubav se doživljava na novi način, kao u pesmi “Free”, slabosti se otkrivaju i toj se emociji prepušta u pesmi “You Make My Heart Sing”, a unutrašnji svet se prikazuje kroz prirodu koja je okružuje (“Mirror”). Svaka od sedam pesama sa novog albuma donosi autentičnu priču o njenom razvoju kao osobe i umetnice.

Album je dostupan na svim striming platformama

Previous post

Fil Kolins priznao: Zdravlje mi je ozbiljno narušeno, jedva držim bubnjarske palice...

Next post

Kori Tejlor ima novu masku i groznija je nego ikad... ali, da li znate šta to znači?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *