Home»Muzika»Mural s likom Kita Flinta otkriven u Londonu povodom Svetskog dana prevencije samoubistava

Mural s likom Kita Flinta otkriven u Londonu povodom Svetskog dana prevencije samoubistava

4
Shares
Pinterest Google+
Kit Flint mural u Londonu/Photo: Akse P19 / Press
Kit Flint mural u Londonu/Photo: Akse P19 / Press

Mural u čast pokojnog pevača grupe The Prodigy Kita Flinta otkriven je u Hokniju u istočnom Londonu povodom Svetskog dana prevencije samoubistava 2021.

Pokojni frontmen grupe Prodigy, koji je preminuo u martu 2019.u 49. godini, tema je novog umetničkog dela uličnog umetnika Aksea, koji je ujedno partner s festivalom muzike i mentalnog zdravlja Headstock. Akselov mural finansiran je kampanjom Crowdfunder predvođenom ekipom Headstocka koja je prikupila više od 12.000 evra, s ciljem podizanja svesti povodom Svetskog dana prevencije samoubistava koji se obeležava 10. septembra.

Britanski mediji tvrde: Kit Flint se ubio jer je dugovao 9 miliona dolara

Mesto na kojem je postavljen mural sa likom Kiha Flinta u Hokniju nalazi se u kompleksu zadruga na 62 Beechwood Road koje je udaljeno manje od 100 metara od mesta starog kluba Four Aces u Dalston Laneu, gde su The Prodigy 1991. godine održali svoj prvi koncert.

Govoreći o muralu, Liam Hjulet iz grupe The Prodigy rekao je:

– Poštovanje svima koji su se okupili kako bi realizovali ovo iz razloga koji su nam tako bliski. Akse je učinio Kita ponosnim.

IZVEŠTAJ S OBDUKCIJE POTVRDIO: Kit Flint je uzeo narkotike pre smrti

Osnivač Headstocka, Ater Al-Salim tim povodom je rekao:

– Kit Flint bio je izvorni ‘Firestarter’. Bio je pravi pionir u elektronskoj muzici, a ja sam imao sreću da ga gledam u više navrata s The Prodigyjem. Kit se izvan scene borio sa svojim mentalnim zdravljem i iskreno je govorio o svojim‘ mračnim periodima’. Nažalost, sve je kulminiralo time što je sebi oduzeo život. Ovaj mural smo stvorili kako bismo se setili Kita i osigurali da njegov plamen i dalje jako gori – ali i kako bismo podigli svest o samoubistvima. Nadamo se da će mural pomoći svima koji to vide da znaju da je podrška ljudi od poverenja blizu.

U Mančesteru otkriven mural Ijana Kertisa tokom muzičkog festivala posvećenog Svetskom danu mentalnog zdravlja

Headstock je prethodno sarađivao s Akseom na stvaranju murala Ijana Kertisa iz Joy Division, koji je predstavljen u Mančesteru povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja prošlog oktobra.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Za sve ljubitelje analognog zvuka... "Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem“ benda Šiza od sada i na vinilu

Next post

Ona je, brate, neumorna... Lana Del Rej singlom “Arcadia” najavila novi album “Blue Banisters”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *