Desilo se “Zrno čarolije”…  Muzičari konačno imaju – Plan B

0
269
Oglasi
Zvonimir Đukić/ Photo: AleX
Zvonimir Đukić/ Photo: AleX

Danas je u Jazz kantini Lisabon predstavljena Plan B Fondacija koja za cilj ima da okupi poznate muzičare i   pomogne kolegama kojima je pomoć potrebna.

Ideja čiji počeci datiraju iz doba još pre početka  globalne pandemije, konačno je realizovana, te će kako su najavaili iz Fondacije u narednih godinu dana humanu misiju “Plan B” pratiti  izlazak singlova, a zatim albuma “Plan B” u saradnji sa Tesla Music i Croatia Records na kome učestvuju značajna imena domaće muzike – Zvonimir Đukić Đule, Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Vlatko Stefanovski, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba, Dragoljub Đuričić (1953-2021) i mnogi drugi.

Zoran Konević, Zvonimir Đukić i Voja Aralica/ Photo: AleX
Zoran Konević, Zvonimir Đukić i Voja Aralica/ Photo: AleX

Osnivač Fondacije Zoran Konević najavljujući početak rada Fondacije poručio je da je ideja da se osnuje Plan B Fondacija proizašla iz mnogo faktora:

– Potrebe i mogućnosti su se lepo uklopile a i vreme se nekako oslobodilo zbog svih restrikcija koje su jako negativno uticale na sve nas. Želja je da ovaj divan projekat krene iz našeg regiona. Da i mi pokažemo i  dokažemo da nismo samo slušaoci i pratioci, nego i kreatori i inicijatori. Tako da, kada stabilizujemo Plan B   Fondaciju u regionu, krenemo i na druge delove sveta i uključimo prijatelje na drugim kontinentima. Kao što znate, projekti ove vrste su timski rad tako da moram da se zahvalim mnogima, ali je lista dugačka i unapred se izvinjavam ako nekoga nisam uspeo da spomenem u ovom trenutku. Njihov doprinos Planu B, nije time umanjen -istakao je Konević i tom prilikom zahvalio se svima onima koji su pomogli da ovaj humani   projekat ugleda svetlost dana: Voji Aralici, Zvonimiru Đukiću Đuletu; predstavnicima Fondacije Sonji Delibašić i Marku Vajagiću, Predragu Bati Jakovljeviću, kao i ostalim vrsnim muzičarima kao što su Dragi Jelić, Dejan Cukić, Maya Sar, Dado Topić, Goran Šepa Gale, Alen Islamović, Tamara Todevska, Dragan Jovanović Krle, Vlatko Stefanovski…

Konević je istovremeno dodao da su pesme fantastično otpevane, te da se nada da će publika to potvrditi.

Zvonimir Đukić Đule – “Zrno čarolije”U Jazz kantini Lisabon predstavljena je “Plan B” fondacija koja okuplja poznate muzičare i pomaže kolegama.
Prvi u nizu, sa budućeg “Plan B” albuma, predstavljen spot Zvonimira Đukića Đuleta za pesmu “Zrno čarolije”

Posted by Headliner.rs on Thursday, 9 September 2021

Zvonimir Đukić Đule, autor pesme “Zrno čarolije”, koja je prva u nizu predstavljena na današnjoj konferenciji izrazio je zahvalnost i rekao da je počastvovan zbog učešća u ovako velikom i humanom projektu:

– Čast mi je da zajedno sa svim potpisanim učesnicima, budem deo Plan B Fondacije. Zahvalnost gospodinu Zoranu Koneviću koji je u “mozaiku” svojih kreacija, pored ostalih, prepoznao i moju energiju. Hvala gospodinu Voji Aralici koji je “Čaroliji” dao poseban produkcijski “čarolin”, i snimatelju gospođici Sanji Đuričić ispred studija “Siena”. Ljubav boluje, da ozdravi trebaju nam zajedničke čarolije – istakao je Đukić.

“Zrno čarolije” je inače još jedan tekst iz korica ljubavne lirike Zvonimira Đukića, koji sa izvesnom setom govori o ljubavi i njenim nekada nepremostivim preprekama. Jednako toj srazmeri je njena neobična lepota, koja kao magija ostaje samo u mislima aktera i u mašti se jedino i realizuje.

Inače, poznati muzičar, koji je istovremeno i autor teksta za pesmu “Zagledan” koju izvodi Dragi  Jelić, nakon kratkog izlaganja okupljenima, a u cilju pomoći kolegama kojima je ona preko potrebna, donirao je jednu od svoj prvih gitara, na kojoj se i potpisao. 

Plan B Fondacija/ Photo: AleX
Plan B Fondacija/ Photo: AleX
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime