Home»Muzika»Homeland»40 godina kasnije… Najstariji koncertni audio zapis Riblje čorbe prvi put na LP-u i CD-u

40 godina kasnije… Najstariji koncertni audio zapis Riblje čorbe prvi put na LP-u i CD-u

4
Shares
Pinterest Google+
Riblja čorba/ Photo: AleX
Riblja čorba/ Photo: AleX

Jedna od naših najpopularnijih rok grupa, Riblja čorba s uspehom radi već pune 43 godine.

Za više od četiri decenije postojanja bend je objavio 20 studijskih i 8 live albuma, a izdanje “Beograd 1981” je 9. koncertni album, najstariji živi Čorbin zapis sa koncerta održanog 28. marta 1981. godine u novobeogradskoj Hali sportova.

Ovo je ujedno i prvo izdanje iz nove edicije “The Official Bootleg Archive Series” izdavačke kuće Fidbox.

Album sadrži 10 pesama sa prva dva albuma Riblje čorbe (“Kost u grlu” i “Pokvarena mašta i prljave strasti”) među kojima su hitovi “Ostaću slobodan”, “Rock ’n’ Roll za kućni savet”, “Evo ti za taksi”, “Egoista”, “Vidiš da sam gadan kad sam tebe gladan”, “Zvezda potkrovlja i suterena”, ali i mnoge sjajne pesme koje nikada nisu objavljene ni na jednom live albumu – “Vrlo, vrlo zadovoljan tip”, “Ja sam još ona ista budala”, “Hej ćale”, “Srećan put pišo moja mala”.

Omot LP-a i CD-a sadrži originalne fotografije sa nastupa, a unutrašnji deo ploče i knjižica diska sadrže veoma zanimljiv tekst vezan za sam koncert u kojem Bora Đorđević objašnjava kakvih je sve peripetija bilo vezano za njegovu organizaciju, od postavljanja ozvučenja, tonske probe, pa do toga da uprava Hale sportova nije htela da dozvoli da se ugase svetla za vreme koncerta.

Ovo izdanje je prvo u Srbiji koje sadrži obi – traku koja se nalazi navučena na levoj delu prednje strane omota.

Album možete da kupite u svim bolje snabdevenim prodavnicama ploča i diskova, a svoj primerak LP-a ili CD-a možete naručiti i pouzećem u inboksu Facebook stranice Fidboxa ili putem sajta www.fidbox.rs.

Inače, plan izdavačke kuće Fidbox je da se u okviru gore pomenute edicije objavljuju po dva raritetna naslova godišnje na LP ploči i kompakt disku, u ograničenom tiražu, samo za najvernije fanove.

Prvi lyrics video sa albuma “Beograd 1981” urađen je za pesmu “Vrlo, vrlo zadovoljan tip” i možete ga poslušati u nastavku…

Previous post

4 sata Dženet Džekson... pa ko će to izdržati? Objavljen trejler za dokumentarac "Janet"

Next post

Vraća se legendarna supergupa Faces... Bubnjar Keni Džons otkrio da imaju 14 novih pesama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *