Home»Muzika»Detour 16. septembra u Barutani

Detour 16. septembra u Barutani

4
Shares
Pinterest Google+
Detour/ Photo: Promo
Detour/ Photo: Promo

Elektro-akustična pop-atrakcija Detour održaće koncert u četvrtak, 16. septembra u beogradskom klubu Barutana na Kalemegdanu.

Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop zvuka, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom.

Hrvatski bend sada dolazi u Beograd da predstavi repertoar, koji je u međuvremenu (Detour je trebalo da održi koncert u martu 2020. koji je odložen zbog pandemije) dopunjen sa tri nova hita.

GRUPU DETOUR POSLE VIŠE OD ČETIRI GODINE NAPUSTILA PEVAČICA GINA VICTORIJA DAMJANOVIĆ

Tokom 15 godina postojanja svojim glasovima i talentom sastav su obeležile pevačice Maja Posavec, pa Gina Damjanović, da bi im se početkom prošle godine priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala.

Ova tranzicija je, prema rečima frontmana – autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima “Šarena”, “Slavlje” i “Hawaii” otvorili su priču budućeg, šestog albuma.

Veseli ritam za tople dane koji su pred nama… #sarena detour Menart Srbija

Posted by Headliner.rs on Tuesday, 2 June 2020


Njihova prva dva izdanja “Detour” i “TV” doneli su hitove “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj”, dok im je treći album “A što ak’ ja…” doneo titulu “perjanice novovalnog popa”.

CD nošen singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao im je top-mesta u većini godišnjih izbora i Porina za najbolji pop-album 2014. godine.

Pesma “Zaljubila sam se” je 2016. godine od Hrvatske diskografske udruge dobila priznanje za najčešće puštanu na radiju, a 2017. im je donela nagradu Porin u kategorijama “Pjesma godine” i “Najbolja izvedba grupe s vokalom”.

Mogu da se pohvale i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i album “Detour 10”, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.

Aktuelni album “Tourdetour” uspešno je najavljen pesmom “Biram”, a niz hit singlova nastavile su “Bez tebe”, “Vikend”, “Skrivena” i “Ima i nema”.

Nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji su albumu dodelili novinari. Na Porinu je dobio nagradu za “Pop-album” godine i “Najbolju izvedbu grupe s vokalom”.

Već spomenutim novim singlovima “Šarena”, “Slavlje” i “Hawaii” Detour je nastavio da osvaja vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, pa će u Barutani konačno održati novi nastup pred publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajan klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

Ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 13. marta 2020. u Domu Omladine, važe i za novi nastup u Barutani.

Zbog većeg kapaciteta u prodaju je pušten dodatni kontigent po ceni od 1200 dinara, a ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i u Dallas Music shopu (Knez Danilova 58).

Previous post

Beldocsovi “Meteori” - putovanja na mesta gde je vreme stalo

Next post

Noel Galager otkrio: U studiju držim Pepa Gvardiolu od kartona, nadzire me i savetuje dok pišem pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *