Home»Muzika»Damir Urban na koncertu u Beogradu simbolično dočekuje objavljivanje novog albuma…

Damir Urban na koncertu u Beogradu simbolično dočekuje objavljivanje novog albuma…

5
Shares
Pinterest Google+
Damir Urban/ Photo: AleX
Damir Urban/ Photo: AleX

Veče uoči objavljivanja novog albuma, Urban & 4 će održati koncert u klubu Bitefartcafea na  Kalemegdanu, u četvrtak 9. septembra.

Na ovaj način, najoriginalniji predstavnici hrvatske alternativne rok scene će sa svojom beogradskom publikom simbolično dočekati dvostruki album “Lipanj, srpanj, kolovoz”.

Na pitanje da li ćemo na ovom koncertu čuti neke pesme sa novog albuma, Damir Urban je odgovorio:
– Nikada ne planiramo naše set liste unapred. Kada dođemo u Bitefartcafe na tonsku probu, videćemo koliko je najprimerenije novih pesama da odsviramo, s obzirom na prostor, na to kakav je dan. Sigurno da ćemo svirati nešto novo, ali bez nekih starih pesama koncert ne može proći, jer bi publika bila razočarana.

OTKRIVENA “MISTERIJA” SINGLA “SAMA” KOJI SU IZNENADA OBJAVILI DAMIR URBAN & 4 …

Njegova publika zna da u intimnim koncertnim prostorima Urban pruža upravo ovakav doživljaj: obraća se lično svakom pojedincu koji stoji ispred njega i koji prepoznaje i doživljava emocije koje se prožimaju svakom njegovom pesmom.

– Nemamo pripremljenu dramaturgiju koncerta uvek puštamo da vidimo šta će se na koncertu spontano dogoditi. Komunikacija s publikom je trenutak, bavimo se onim što čujemo i vidimo oko sebe i tako je sve puno lakše i lepše – izjavio je Urban.

Urban & 4/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Urban & 4/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Urbanova bogata karijera obuhvata više od desetak autorskih albuma objavljenih tokom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tokom samostalne karijere (“The best off”, “Pustinje”, “EP”, “Otrovna kiša”, “Žena dijete”, “Retro”, “Hello!”, “No mix no sex”, “Urban & Hauser”, “Kundera”, “Mamut”, “Live at Lisinski”, “Skice”).

Rad u Lauferu i Urban & 4, kao i rad na albumu sa svetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, kao i priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke i Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja. Tokom karijere Urban je sarađivao sa mnogim poznatim i priznatim muzičarima (Gibonni, Rade Šerbedžija, Stjepan Hauser, Matija Dedić, Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, En Face, Vatra), a mnoge njegove pesme su svoj novi život dobile kroz više nego uspešne obrade.

DAMIR URBAN: NE MOGU VIŠE DA NAPIŠEM HIT, JER NE MOGU DA POGODIM DUH OVOG VREMENA, SVE I DA ŽELIM

Tokom poslednjih nekoliko godina intenzivnije sarađuje s Antom Gelom. Ta saradnja rezultirala je i koncertnim albumom “Urban & 4 i Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski” koji je ovenčan sa tri Porina. Iste godine je pesma “Iskra” dobila nagradu Porin za najbolju izvedbu grupe s vokalom, ali i Porin za najbolju pesmu godine.

Intrevju “30 minuta sa Damirom Urbanom” možete da pogledate u nastavku…

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji putem mreže Ticket Vision (na prodajnim mestima i online).

Previous post

Legendarni francuski glumac Žan Pol Belmondo preminuo u 89. godini...

Next post

Pronađen mrtav poznati glumac iz serije "Wire"... Istraga je u toku, nema zvaničnog saopštenja o uzroku smrti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *