Home»Muzika»Od nekoliko desetina odabrali smo 6… Ovo su najgenijalnije obrade “lične karte” Adel “Rolling In the Deep”

Od nekoliko desetina odabrali smo 6… Ovo su najgenijalnije obrade “lične karte” Adel “Rolling In the Deep”

5
Shares
Pinterest Google+
Adel/Photo: YouTube printscreen
Adel/Photo: YouTube printscreen

Iako smo sigurni da ste nebrojeno puta čuli izvornu verziju ove pesme, možda niste imali priliku da čujete sve impresivne obrade koje su razni muzičari izvodili tokom godina. Od Keli Klarkson do Linkin Parka i Arete Frenklin, predsatvljamo vam 6 genijalnih obrada najvećeg hita Adel.

Prošla je decenijka otkad je Adel objavila svoje remek delo ‘Rolling in the Deep’. Čak i sada, 10 godina kasnije, pesma je popularna i jednako jaka.

ADEL ISPRED SVIH… OBJAVLJENA LISTA UMETNIKA S NAJVEĆOM PRODAJOM U OVOM VEKU U VELIKOJ BRITANIJI

Sve vezano za pesmu, od teksta do emocija koje izaziva, učinili su je klasikom. O njezom kultnom statusu govori i činjenica da su se muzičari svih žanrova okušali u njenom izvođenju.

Evo najimpresivnijih:

#1 Keli Klarkson

Svojim moćnim glasom Klarkson je u jednom trenutku bilo predodređeno da obradi ‘Rolling in the Deep’. Pevačica je pesmu izvela u julu 2021. u emisiji “The Kelly Clarkson Show” toekom popularnog segmenta “Kellyoke”.

#2 Linkin Park

Obrada ‘Rolling in the Deep’ Linkin Parka razlikuje se od ostalih na ovom spisku. Na iTunes festivalu 2011. frontmen Čester Benington je na svoj poseban način izveo pesmu i to samo uz pratnju klavira. Beningtonova verzija ima gotovo 50 miliona pregleda i to je dovoljan dokaz koliko je posebna.

#3 Džon Ledžend

Nema mnogo muških pevača koji se mogu mjeriti s vokalnom snagom Adel, ali Legend joj je vrlo blizu. Bez ikakvih instrumenata, samo njegov glas i glasovi nekoliko pratećih vokala – naježiće vam se celo telo.

#4 Glee

Ljubiteljima lika Džonatana Grofa u Gleeu ova verzija ‘Rolling in the Deep’ je zauvek ukorenjena u sećanju. Ovo je kultna scena iz tinejdžerske serije.

#5 Areta Franklin

Adel je pečat odobrenja dobila od same kraljice soula kada je Areta Frenklin 2014. obradila ‘Rolling in the Deep’ na ‘The Late Show with David Letterman’. Pesma se pojavila i na kompilacijskom albumu iz 2014. “Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics”. Ovu obradu nećete da prestanete da slušate.

#6 Leo Morakioli

Muzički možda najneočekivanija je obrada koju je snimio čuveni cover umetnik  Leo Morakioli koji u svom studiju u Norveškoj pravi lčuda od poznatih pesama. Adel mu je došla “pod ruku” 2015. a rezulat je – više od 11 miliona rpegleda na Youtubeu.

Previous post

Prelepa francuska glumica ima dva bioskopa u Parizu i dugo je mislila da je to biznis iz snova...

Next post

Brus Dikinson: Znam da nas zovu "dinosaurusima", ali OK sam s tim...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *