Besplatna muzička radionica sa Bojanom Slačalom, frontmenom sastava Artan Lili, u Nišu 8. septembra

0
234
Oglasi
Bojan Slačala by Ivana Čutura
Bojan Slačala by Ivana Čutura

Gost druge radionice u okviru ciklusa “BMR Open Season” je Bojan Slačala.

Bojan Slačala je basista, pevač, kompozitor, autor tekstova i likovni umetnik. Rođen je u Prijedoru, u Jugoslaviji. Diplomirao je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2003. u klasi Prof. Mileta Grozdanića. Nakon faksa obišao je svet radeći kao fotograf u više od 40 zemalja sveta. Od 2003. do 2005. godine radio je kao filmski fotograf i dizajner na više projekata sa režiserom Miroslavom Momčilovićem.

BOJAN SLAČALA POSLE NAJNEOBIČNIJE PROMOCIJE NOVOG MATERIJALA: ARTAN LILI NIKAD NEĆE PRISTAJATI NA KOMPROMISE, NITI UGAĐATI BILO KOME

VIS Stuttgart online osnovao je 2006. godine. Ovim potezom vizuelni, likovni medij zamenio je muzičkim, adekvatnijim medijem za izražavanje u tom momentu i takvom okruženju. U novoj sredini njegov umetnički senzibilitet oblikuju novi izazovi, a najveći dolaze s muzičke scene koja će sredinom “nultih godina” ovog veka izroditi nekoliko angažovanih alter rok bendova.

Od 2008. godine na Novom Radiju Beograd sa saradnicima uređivao je i vodio emisiju “U krugu dvojice”, a 2013.godine nastao je i sastav Artan Lili. Pored Bojana koji je vokal i basista u bendu , Artanovce čine i Romana Slačala – vokal i daire; Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Artan Lili, Al Rok Fest/Photo: AleX
Artan Lili, Al Rok Fest/Photo: AleX

Svojim singlovima bend je zauzeo prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je debi singla “Ako stanemo tu” na prvom mestu legendarnog “Diskomera” Studija B, što je do tada pre njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, EKV-u i grupi Kal.

Bojan je u međuvremenu imao više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Uspešno barata velikim brojem likovnih tehnika, ljubitelj je multimedijalne i konceptualne umetnosti.

OVAJ GRAD ĆE PONOVO BACATI SVETLA DALEKO… BENDU ARTAN LILI NAGRADA “MILAN MLADENOVIĆ”

Na besplatnoj muzičkoj radionici ovaj desetobojac u umetnosti će pričati o pop muzici, položaju alternativne muzičke scene u Srbiji i svojoj (ličnoj) borbi i uspehu benda Artan Lili od nastanka do danas.

Besplatna muzička radionica biće održana 8. septembra od 18 časova u Carpe Diem Coctail Gardenu u Nišu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime