Home»Film»Na koju foru on već ima 57…? Danas je rođendan najčudnijeg holivudskog glumca čije ime znači – hladni planinski povetarac

Na koju foru on već ima 57…? Danas je rođendan najčudnijeg holivudskog glumca čije ime znači – hladni planinski povetarac

4
Shares
Pinterest Google+
Kijanu Rivs/Photo: movie promo
Kijanu Rivs/Photo: movie promo

Kanadski filmski glumac, producent i muzičar Kijanu Čarls Rivs rođen je 2. septembra 1964. godine u Bejrutu u Libanonu.

Ime “Keanu” na havajskom jeziku znači “hladni planinski povetarac”. Njegova majka, Patriša Bond, kostimografkinja i izvođačica, engleskog je porekla, a otac, geolog Semjuel Noulin Rivs ml., havajsko-kineskog. Rivsova majka je radila u Bejrutu kad je srela njegovog oca., koji je školu završio dok je služio zatvorsku kaznu na Havajima zbog posedovanja heroina na aerodromu Hilo International.

KIJANU RIVS O SMRTI: POSTOJI JEDNA STVAR ZA KOJU ZNAMO DA SE DEŠAVA KAD ODEMO…

Semjuel je napustio je svoju suprugu i porodicu kad je Rivsu bilo tri godine i slavni glumac od tada nije u kontaktu s njim. Kijanu je ovako govorio o svojim teškim trenucima:

– Većina ljudi zna za mene, ali ne zna moju priču. Kad sam imao tri godine, moj otac je napustio porodicu. Patim od disleksije, što je moje vreme u školi učinilo bolnim i moje obrazovanje sporim. Moj najbolji prijatelj River Finiks se predozirao kad sam imao 23 godine. Upoznao sam Dženifer Sajme1998. godine i to je bila ljubav na prvi pogled. Naša ćerka rođena je mrtva 1999. godine i to je uništilo našu vezu, a 18 meseci kasnije Dženifer je izgubila život u automobilskoj nesreći. Zbog toga ne želim da ulazim u ozbiljnu vezu i ne želim da imam decu. Moja mlađa sestra imala je leukemiju, ali uspela je da ozdravi. Donirao sam 70 posto zarade od Matrixa bolnicama koje leče pacijente s leukemijom. Ne živim u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam više od 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome! Na kraju, samo jaka osoba može da preživi i najgore tragedije i nastavi da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to šta vas trenutno muči, možete to da pobedite! Život se isplati živeti! – rekao je Rivs.

Ovih nekoliko stvari možda niste znali o najčudnijoj holivudskoj zvezdi:

#1 Posle snimanja Matrix trilogije, Kijanu je zaradio 114 miliona $, a 80 miliona poklonio je ekipi za specijalne efekte, jer bez njih njegova slava ne bi ni postojala.

#2 U 6 svojih filmova, Kijanu je tumačio likove koji su se zvali Džon.

#3. Kijanu je odličan muzičar i veliki obožavatelj gitara, pa ima kolekciju u kojoj ima veoma retke i skupocene primerke. Takođe je svirao u bendu koji se zove Dogstar.

#4. KIjanu ima ožiljak na stomaku koji se može videti u njegovim filmovima. Povredu je zadobio kad je pao sa svog motora i ozbiljno se povredio. Zbog nesreće njegova slezina je morala da bude izvađena.

#5 Lik iz Simpsonovih, Džimbo Džouns, kreiran je po uzoru na lik koji je Kijanu glumio u filmu “Bil i Ted”.

#6 KIjanu Rivs je imao i glavnu ulogu u crtanoj verziji Bila i Teda, gde je davao glas Tedu.

#7 Kijanu Rivs je bio inspiracija za kreiranje popularnog superjunaka Grin Lanterna.

#8 Kijanu je video duha.

– Sećam se svog prvog susreta s duhom, bio sam još dete. U sobi se odjednom pojavilo odelo i lebdelo u vazduhu. Nije bilo na telu, jednostavno je lebdelo. Bio sam preplašen i fasciniran istovremeno. I moja dadilja je to videla, bila je u sobi sa mnom – ispričao je Kijanu.

Previous post

Dorothy, jedna od prvih Gibson Les Paul gitara ikada napravljenih, skoro je uništena u tornadu... a sada opet blista starim sjajem

Next post

Duran Duran objavili singl "Anniversary", novi album "Future Past" stiže u oktobru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *