Osnovana Plan B fondacija koja okuplja poznate muzičare za pomoć kolegama

0
342
Oglasi
Plan B, promo
Plan B, promo

četvrtak, 9. septembra Kombank Dvorani/Jazz Kantina Lisabon u Beogradu zakazano je upoznavanje Plan B Fondacije sa medijima uz premijeru prvog singla i spota sa “Plan B” albuma – “Zrno čarolije” Zvonimira Đukića Đuleta 

U cilju pomoći muzičarima iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije koji su se sticajem okolnosti našli u teškim životnim situacijama, osnovana je “Plan B“ Fondacija pod sloganom “ZAJEDNO”, koja je okupila veliki broj značajnih muzičara sa ovih prostora.

Idejni pokretač i osnivač Fondacije je rok gitarista i kompozitor, koji živi i radi u Kanadi, Zoran Konević, koji je uz pomoć grupe prijatelja, afirmisanih muzičara i pokrenuo ideju o Fondaciji pre više od godinu dana.

Kako najavljuje, osnivanje i rad Fondacije će pratiti izlazak singlova, a zatim albuma “Plan B” u saradnji sa Jugoton Croatia Records, na kome su zastupljena neka od najznačajnijih imena regionalne muzike – Dragi Jelić, Dado Topić, Vlatko Stefanovski, Zvonimir Đukić Đule, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale, Maya Sar, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, Srboljub Radivojević Srba, Dragoljub Đuričić (1953-2021) i mnogi drugi.

– Veliki i ozbiljni humanitarni projekti zahtevaju viziju, finansijska sredstva, disciplinu, odricanje, strpljenje, fokus i timski rad. Moja vizija da formiram Plan B Fondaciju i okupim prijatelje oko sebe, sa namerom da dugoročno pomažemo profesionalnim muzičarima se nikada ne bi ostvarila bez želje, ljubavi i zajedničkog rada – kaže Konević i dodaje.

– Decenijama unazad na našim prostorima se nije u ovako velikom broju okupilo toliko značajnih muzičara, a ka jednom zajedničkom, humanom cilju. Delili smo trenutke radosti, slavlja i intimnih momenata uz mnoge, svima nama poznate pesme koje su stvarali, odsvirali i otpevali muzičari koji su obožavani generacijama, ali često zaboravimo da su i oni samo ljudi i sada je naš trenutak da pomognemo onima kojima je to stvarno potrebno.

Slavni muzičari u video poruci poručuju da su složni u jednom – da pomognu kolegama kojima je pomoć potrebna:

“Ujedinili smo se oko ideje da pomognemo muzičarima koji su svojim pesmama dotakli naše živote, a sada se nalaze u teškim životnim situacijama. Ovom Fondacijom želimo da se odužimo svima koji su naše trenutke svojom muzikom učinili još lepšim i srećnijim. Od samog početka su nam se pridružili mnogi, a iskreno se nadamo da će ih biti još mnogo više. Ovo je jedan divan početak. Pridruži se, zajedno možemo mnogo više”, poručuju u video poruci Jelić, Topić, Đukić, Cukić, Islamović, Šepa, Sar i Todevska.

Više o Plan B fondaciji potražite na www.planbfoundation.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime