Home»Muzika»Džon Lajdon: Ja sam Sex Pistols! Kompozitor, pevač, frontmen… sve! Odluka suda da snimaju seriju bez moje dozvole je sramota

Džon Lajdon: Ja sam Sex Pistols! Kompozitor, pevač, frontmen… sve! Odluka suda da snimaju seriju bez moje dozvole je sramota

8
Shares
Pinterest Google+
Džoni Roten/ Photo: Facebook @johnlydonofficial
Džoni Roten/ Photo: Facebook @johnlydonofficial

Džon Lajdon je prošle sedmice izgubio od kolega Stiva Džonsa i Pola Kuka z benda Sex Pistols zbog toga što je odbio da ustupi prava na korišćenje pesama reditelju Deniju Bojlu u novoj seriji “Pistol”, koje je zastupao advokat Edmund Kulen, jer je sudija priznao “bendovsko pravilo” kao valjano.

DŽON LAJDON IZGUBIO NA SUDU… U TV SERIJI “PISTOL” MOŽE DA SE KORISTI MUZIKA SEX PISTOLSA

Naime, Kulen je tužbu protiv Lajdonovog veta utemeljio na ugovoru koji su članovi Sex Pistolsa međusobno sklopili 1998. godine u kojem je decidirano navedeno da se odluke o zahtevima za licenciranje mogu donositi na temelju “pravila većine” unutar benda. Sudija je odlučio da su Kuk i Džons imali pravo da budu uključeni u donošenje odluke po sistemu “pravila glasanja većine” protiv svog kolege iz benda.

U novoj izjavi na svojoj web stranici Lajdon je odgovorio tvrdeći da nije znao za predloženu upotrebu muzike Sex Pistolsa u novoj seriji sve do “nekoliko sati” pre nego što je izašla službena objava.

U izjavi koja je napisana u trećem licu jednine tvrdi se sledeće: “Razumljivo, Džon je, kao kreativna snaga Sex Pistolsa, želeo da zna kako će ga prikazati, a njegova muzička dela koristiti za davanje verodostojnosti seriji. Uprkos tome što je tražio detalje scenarija, Džon još uvek ne zna te detalje. Džon Lajdon nije tražio nedavni sudski postupak. Od njega je zatraženo da dozvoli korišćenje dela Sex Pistolsa bez prethodnog savetovanja ili učestvovanja u projektu. Zauzeo je principijelan stav za ono što vidi kao integritet nasleđa Sex Pistolsa i borio se za ono u što je verovao i dalje veruje da je ispravno”.

BIVŠI GITARISTA SEX PISTOLSA PRED VRHOVNIM SUDOM BRITANIJE: DŽONI ROTEN JE “TOTALNI KU**C”…

U objavi dalje piše: “Više od 23 godine Sex Pistols deluju na temelju jednoglasnog odlučivanja. Disney produkcija je prvi put odlučila da se jednoglasni pristup zanemaruje. Razočaravajuće je što je sudija Višeg suda odlučio da je Džon Lajdon vezan nedatiranim sporazumom potpisanim 1998. godine, kojim se Sex Pistolsima nameće većinsko pravilo, umesto jednoglasnog procesa donošenja odluka koji se primenjuje već 23 godine. Gledajući unapred, postoji velika nesigurnost oko toga šta bi pristup vladavine većine mogao da učiniti kako bi se umanjila i iskrivila prava istorija i nasleđe Sex Pistolsa. Vreme će reći. Šta god Disney učinio, čini to bez Džonovog angažmana ili kreativnog odobrenja. Džon je nemoćan da spreči bilo kakvo iskrivljavanje prave istorije Sex Pistolsa i bilo kakvi rezultati biće po želji većine”.

MEJSI VILIJAMS, ZVEZDA “GAME OF THRONES”, U ULOZI PUNK HEROINE U SERIJI SEX PISTOLSIMA

Sve je zaključeno direktnom izjavom samog Lajdona, koja glasi:

“Ja sam glavni pevač i tekstopisac, frontmen, imidž, šta god. Ja sam to izmislio. Kako to nije relevantno? Za mene je to glupo. Toliko je razorno šta ovo bend radi, pa se bojim da bi ceo projekat mogao da bude izuzetno negativan. Kako neko može da pomisli da se to može odvijati bez konsultacija sa mnom i bavljenja mojim ličnim životom u ovom, i mojim problemima, bez ikakvog smislenog kontakta sa mnom pre nego što se projekat objavi svetu. Mislim da nema čak ni reči koje bih mogao da kažem kako bih objasnio koliko je to neiskreno. Kao što sam rekao u stihovima pesme “The Order of Death”, ovo je ono što želite, to ćete i dobiti”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Beldocs: Pet filmova o čoveku i prirodi koje ne bi trebalo da propustite

Next post

Sva lepota obrušavanja u sramotu... Pogledajte trejler za novi dokumentarac o grupi The Velvet Undeground

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *