Helsi objavila novi album i progovorila o saradnji sa Nine Inch Nails: Kada su mi rekli šta žele da urade, samo sam klimnula… “Da! O, da!”

0
91
Oglasi
Helsi/Photo: press promo Universal Music Serbia
Helsi/Photo: press promo Universal Music Serbia

Dugoočekivani četvrti studijski album umetničke senzacije Helsi pod nazivom “If I Can’t Have Love, I Want Power” je konačno tu. Na njemu se nalazi 13 potpuno novih pesama čije tekstove je napisala upravo ona. Za produkciju su bili zaduženi Trent Reznor i Atikus Ros, članovi rok sastava Nine Inch Nails i nagrađivani filmski i TV kompozitori. Ovo je prvi album koji je dvojac producirao za nekog drugog izvođača.

Muzički kritičari uveliko hvale ovo studijsko izdanje i definišu ga kao jedan od onih albuma koji menja pravac karijere mladog umetnika.

“Helsi je u svom najboljem izdanju… Ovo je zvuk ambicije, njena muzička evolucija…”, piše Associated Press.

Helsi je godinama želela da radi sa Trentom Reznorom, a sada je zvezda iz Nju Džersija za Apple Music 1 ispričala o tome kako je izgledalo raditi sa Trentom i Atikusom Rosom.

– Želela sam zaista filmski žanr, ne posebno horor, već neku vrstu zaista uznemirujuće produkcije – objašnjava Helsi. – To je nešto što sam želela, a Entoni, moj menadžer, rekao je: “Ja nisam dovoljno kul. Oni nikada neće pristati. Nisam im dovoljno zanimljiv”. Kao, neću ni da pitam …

SAD ILI NIKAD: HELSI PREDSTAVILA SINGL “NOW OR NEVER” I NAJAVILA NOVI ALBUM

Naravno, pitao je i dobio pristanak, a Helsi je ispričala:

– Trent mi je rekao nešto što nikada do kraja života neću zaboraviti – “Hej, ploča je odlična” – kaže pevačica. – Njegovo mišnjenje je da je ovaj album “sugurica”. Možete ga staviti na radijsku listu. Možete ga slušati u automobilu. Možete ga slušati na zabavi, i to neće sjebati raspoloženje. On se stapa sa svim ostalim. Hladan je. Ali vas obaveštava da ne obraćate pažnju – rekla je Helsi i nastavila:

Helsi/Photo: press promo Universal Music Serbia
Helsi/Photo: press promo Universal Music Serbia

– A potom je stao i rekao: “Mislim da tvoje pesme zaslužuju bolje od toga, i mislim da bi trebalo da nateraju ljude da obrate pažnju na to što govoriš, moraću da napravim neke zaista čudne izbore”. A ja sam klimnula glavom: “Molim vas, napravite čudne izbore. Napravite najčudnije izbore! Da! O da!”.

– Želeli su da znaju da li sam spremna da rizikujem, i jesam. Bila sam spremna, osećala sam da mogu da kažem sebi: Želim da uradim nešto eksperimentalno. Zaista želim da uradim nešto eksperimentalno”.

Uz album je predstavljen i video za prvi singl pod nazivom “I am not a woman, I’m a god”.

Na izdanju se nalaze saradnje sa muzičarima kao što su Dejv Grol, Lindzi Bakingam i Pino Paladino. Album prati i jednočasovno filmsko izdanje “IMAX Experience: Halsey Presents If I Can’t Have Love, I Want Power” koje se početkom ove nedelje prikazivalo u gradovima širom sveta. Scenario potpisuje Helsi, a za režiju je bio zadužen Kolin Tili.

Posle veoma uspešnog albuma “Manic”, ova intrigantna muzičarka i dalje pomera granice kreativnosti, glasno govori o društvenim problemima koji nas okružuju i trudi se da svakodnevno svojom umetnošću menja svet. Ovo, kao i prethodna izdanja, možete slušati na svim streaming platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime