Home»Life Story»Otkriven identitet žene koja tuži Dilana… Hoće da ga opelješe gatara sa “sumnjivom” prošlošću i propali Trampovi advokati

Otkriven identitet žene koja tuži Dilana… Hoće da ga opelješe gatara sa “sumnjivom” prošlošću i propali Trampovi advokati

4
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/Photo; facebook@bobdylan
Bob Dilan/Photo; [email protected]

Iza inicijala J. C. nalazi se Džoan Kara, osoba koja je profesionalno u gatanju već dvadeset godina i koja je svoj identitet otkrila blogu/portalu Zeus News (skraćeno ZNN) iritirana zbog fotografije s Bobom Dilanom iz perioda 1960-ih na kojoj je navodno i ona.

Posle toga počelo je da se odmotava klupko iz kojeg može da se zaključi da su se na Dilana verovatno okomili prevaranti koji su trenutno u finansijskim problemima, prenosi ravnododna.com.

Bob Dilan optužen za se***alno zlostavljanje devojčice od 12 godina

Za početak treba reći da Zeus News medij prilično novog datuma, a u impressumu stoji da je “medij pokrenut u saradnji nekoliko stručnjaka, uključujući istraživače, profesore, urednike i novinare koji su videli da nijedna web stranica ili novine ne izveštavaju o činjenicama nedavnih optužbi da je Bob Dilan zlostavljač”. Na kraju krajeva možda je i Zeus News svojevrsna udica, ali na nju se uhvatila osoba koja je donedavno stajala iz inicijala J. C. i koja je u petak 13. avgusta podigla optužnicu u kojoj tvrdi da je Dilan 1965. godine, kada je imala 12 godina zarobio, drogirao i napijao, kao i seksualno zlostavljao danima.

Okidač je bila fotografija koja je bila prvobitno objavljena na Searching for a Gem internet stranici koja se bavi skupljanjem izgubljenih i retkih memorabilija i snimaka Boba Dilana iz prošlosti, ali je kasnije uklonjena, ali je ipak sačuvana na ovom linku. Uz tu fotografiju je opaska da se ne može sa sigurnošću objaviti identitet ženske osobe na slici koja Dilanu nešto šapuće u uho. Glavna dilema bila je da li je reč o Edi Sedžvik ili Karol Adler (ćerka harmonikaša Lerija Adlera) koja se u to vreme družila s Dilanom. Fotografiju je snimio Džeri Šacberg, a njegov tadašnji asistent Tim White je tvrdio da je snimljena u njujorškom klubu Ondine, ali nije znao ko je šaptačica, ali je potvrdio da na fotografiji nipošto nije Edi Sedžvik. Ali na kraju Vajtove izjave je i dodatak: “U julu 2013. primio sam dva e-maila od osobe Džoan Kara koja tvrdi da je ona devojka s rajfom u kosi na slici, što je možda istina jer još uvek nije bilo potvrde da je to zaista Kerol Adler”.

Fotografija za koju je Džoan Kara tvrdila da su na njoj ona i Bob Dilan, ali je kasnije pokušala da očisti web od bilo kakvog spominjanja njenog imena u vezi s fotografijom koji je snimio Džeri Šacberg
Fotografija za koju je Džoan Kara tvrdila da su na njoj ona i Bob Dilan, ali je kasnije pokušala da očisti web od bilo kakvog spominjanja njenog imena u vezi s fotografijom koji je snimio Džeri Šacberg

U utorak, 24. avgusta Zeus News je objavio da je dobio e-mail pun uvreda od strane Džoan Kare koja je prvobitno tražila da se promeni priča i ukloni fotografija, a u međuvremenu je o istom slučaju pisala i Alison Kajmus iz Rocknyc.live, koja se bavila analizom transkirpta razgovora između Zeus Newsa i Džoan Kare, a to što je Kara rekla bi se moglo sažeti kao (kako bi Amerikanci rekli) “mambo-džambo” bez glave i repa, gde Kara skače s teme na temu, govori kako su sve zvezde zlostavljači male dece uzimajući za primer malo Majkla Džeksona, malo Marlona Branda, malo Talibane, malo Alena Ginsberga, pa u sve uvlači i Dilana s obzirom na to da je poznavao Ginsberga, na šta Kajmus otvoreno iznosi sumnju: “Zar je to taj krunski dokaz?” osobe koja se profesionalno bavi gatanjem već 20 godina, takođe iznoseći i svoj stav da je opštee mišljenje da su gatare varalice.

Zeus News je napravio i profil Džoan Kare u kojem između ostalog piše: “Više od 20 godina Džoan Kara je oslonac gatalačke industrije. Cenjena u celom svetu kao javna osoba koja nudi vredne i mudre savete, objavljene u The Wall Street Journalu i u New York Magazineu, Kara, 68-godišnja bivša Njujorčanka s adresom u Grinviču, u američkoj državi Konektikat, opisana je na njenoj web stranici kao produkt “metafizičke porodice” s Long Islanda. Njena metafizička iskustva bila su “prirodna, a ne natprirodna”, kaže Karina web stranica, zahvaljujući ocu koji je posedovao okultnu knjižaru, majci s proročanskim snovima i tetki po imenu Džozi koja je gledala u karte i gatala iz zrna kafe. Kara je nastavila porodičnu tradiciju te se u knjigama, časopisima i lokalnim televizijskim programima navodi kao “jedna od najboljih vidovnjakinja u Americi”.

Džoan Kara/Photo: facebook
Džoan Kara/Photo: facebook

U intervjuu s Markom Velimirovićem iz MysticMaga objavljenom 8. avgusta 2021. Kara kaže da nikada nije očekivala da će postati vidovnjakinja sve dok navodna neodređena i davna emocionalna trauma  nije promenila njen životni tok. Kara kaže o svom putu ozdravljenja da je “shvatila da mora to da učini na duhovnom i psihološkom nivou” i dodala “Intuicija je uvek bila u mojoj porodici i genima”.

Intuitivna gospođa koja svojim klijentima naplaćuje od 125 do 500 dolara po seansi, priupitana je 2020. za New York Magazine o ishodima američkih predsedničkih izbora, tj. hoće li pobediti Tramp ili Bajden, na šta je odgovorila da joj intuicija kaže da će konzervativni potpredsednik voditi glavnu reč, odnosno Majk pens. Pobedio je Džo Bajden uprkos njenoj intuiciji.

Ginise, piši… Bob Dilan postao prvi umetnik koji ima albume u top 40 u SAD – u čak šest decenija

Zeus News je napravio i sličan profil advokatskog dvojca koji je angažovala Kara, a to su Danijel Ajzaks i Piter Glison.

Glison je imao određenu komunikaciju s Majklom Koenom, dugogodišnjim pravnim savetnikom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i The Trump Organization, i bio je umešan u neke sumnjive slučajeve, u najmanju ruku: predstavljao je Anu Gristinu, takozvanu ‘fudbalsku madam’, koja je optužena da je zapošljavala malolletne devojke za rad u bordelu na Upper East Sideu na Menhetnu, poznat je i kao advikat koji zastupa tabloide kad se oni suočavaju s tužbama, a po najnovijem saznanju New York Posta, godine 2013. je primio mito od agenta FBI-ija. S druge strane, Danijel Ajzaks, bivši je direktor Republikanske stranke u Njujorku i u teškoj je finansijskoj situaciji. Konkretno, Ajzaks ne plaća izdržavanje bivšoj supruzi za svoju decu i nije se javio sudu u slučaju u kojem je optužen i duguje 100.000 američkih dolara.

Kako će se sve završiti na sudu, možda je najbolje pitati nekog vidovnjaka ili vidovnjakinju.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Promena lokacije koncerata na Street Art festivalu u Kraljevu

Next post

Koncerti na Zidiću... Underforce 27. avgusta na Platou Milana Mladenovića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *