Home»Muzika»Duh Skoplja u centru Beograda… Vlatko Stefanovski i V3 Trio 19. septembra na Tašmajdanu

Duh Skoplja u centru Beograda… Vlatko Stefanovski i V3 Trio 19. septembra na Tašmajdanu

5
Shares
Pinterest Google+
Vlatko Stefanovski i V3 Trio/ Photo: Stefan Rajhl (promo)
Vlatko Stefanovski i V3 Trio/ Photo: Stefan Rajhl (promo)

Vlatko Stefanovski i V3 Trio nastupiće 19. septembra na stadionu Tašmajdan. Koncert će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje donosi Vlada Srbije. 

Fenomenalne izvedbe Vlatka Stefanovskog će upotpuniti i V3 Trio te će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rock koncert koji se sprema na pozornici Taša. Stefanovski i V3 trio će spojiti naizgled nespojive stvari – instrumentali rock, etno jazz, blues i jazz fusiona, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže.

– Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajadanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3 , mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas gitari i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, i njihova enerija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena – izjavio je Vlatko.

Vlatko Stefanovski i V3 Trio/ Photo: Stefan Rajhl (promo)
Vlatko Stefanovski i V3 Trio/ Photo: Stefan Rajhl (promo)

Poznati makedonski muzičar, još kao mladić osnovao je sad već kultnu grupu “Leb i Sol“. Zajedno su snimili 13 albuma, a posle raspada, Vlatko je ostvario uspešnu solo karijeru.

Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk. U svom bogatom opusom može se pohvaliti mnogim uspešnim saradnjama s renomiranim svetskim i domaćim muzičarima

Posle uspešnog akustičnog albuma “Mother Tongue“ odlučio je da se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka.

“Taftalidze Shuffle“ je  novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine, a devet pesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria sigurno će obradovati sve fanove ovog muzičara.

Vlatko je novi album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu.

Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih pesama potpisuje upravo Vlatko.

Koncert Vlatka Stefanovskog i V3 tria počinje u 21:00 čas, a ulaznice možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona.

Previous post

Ron Džeremi zvanično optužen za više od 20 silovanja... Čeka ga kazna od 330 godina zatvora

Next post

Pukla "umetnička porno kampanja"... Pornhub i Ćićolina izgubili bitku od Luvra, Metropolitena i ostalih najvećih svetskih muzeja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *