Home»Film»Veče Arete Frenklin u Kombanku uz biografski film “Respect” i nastup Bojane Stamenov

Veče Arete Frenklin u Kombanku uz biografski film “Respect” i nastup Bojane Stamenov

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Duh “kraljice soula” čuvene Arete Frenklin poznate ne samo po vokalnim sposobnostima, već i po strasti prema klaviru i pisanju pesama, biće  svakako prisutan 8. septembra u Kombank Dvorani kada će njeni poštovaoci imati prilike da se kroz tematsko veče “vrate” u doba kada je živela i radila, a svoju slavu dovela do vrhunca – svetski i nikad zaboravljena, svojim stilom prepoznatljiva soul dama.

Naime, povodom premijere biografskog filma “Respect”, koji opisuje život Arete Frenklin, pre same projekcije, biće održan mini koncert  soul/jazz/fank pevačice Bojane Stamenov. Simbolično, u odeći tog vremena i uz video bim na kom će se nizati arhivski snimci Frenklinove, muzičkim i stilskim vremeplovom publika će se vratiti u doba kada je živela i radila pevačica vrhunskih vokalnih sposobnosti, koja je prošla trnovit put u građenju svoje karijere.

Bojana Stamenov/ Photo: Promo (Kombank dvorana)
Bojana Stamenov/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

Bojana Stamenov koja će imati čast da peva neke od hitova iz bogatog opusa Arete, pre nastupa poručuje da je ovaj film dugo čekala i da ništa nije slučajno:
– Da ništa nije slučajno govori i činjenica da sam o filmu pričala sa kolegom pola sata pre nego sto je usledio poziv od strane organizatora Kombank Dvorane da nastupim na premijeri 8. septembra. Dženifer Hadson se pojavila na America’s Got Talent baš pevajući Aretinu pesmu. Moje prvo pojavljivanje široj javnosti bila je treća srećna sezona takmičrnja Ja imam talenat i u finalu sam pevala Aretinu pesmu. Neke tako sitne sličnosti i sada ovo. Jako sam srećna što,eto na neki način zatvaram krug,u isto vreme i uzbudjena,jer biti upoređivan sa tako velikom divom je ogromna odgovornost.

Upravo i film u kome Aretu tumači Dženifer Hadson, prati uspon njene karijere od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala internacionalna superzvezda. Zato je “Respect” izvanredna istinita priča o muzičkoj ikoni i njenom putu da pronađe svoj glas.

Previous post

Kene Beri uoči koncerta u Barutani: Mogu šta god hoću i mislim da mi je takva i muzika

Next post

Žena drugog sistema... Svi su bili zaljubljeni u nju, a ko nije, možda i nije muško

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *