Home»Muzika»Hauard Stern odabrao “sveto trojstvo” rokenrola… Teško je ne saglasiti se s njim

Hauard Stern odabrao “sveto trojstvo” rokenrola… Teško je ne saglasiti se s njim

4
Shares
Pinterest Google+
Hauard Stern/Photo: YouTube printscreen
Hauard Stern/Photo: YouTube printscreen

Hovard Stern je čovek koji se ne plaši da iznese svoje mišljenje i vrlo je verovatno će ubaciti gomilu eksplicitnih reči dok to radi.

Tokom čitave karijere šokantnog DJ-a, on je voditelj na nuklearni pogon. Ono što je važno, međutim, što se tiče muzike, on je neko ko oličava ideju da svi komičari žele da budu muzičari, pa je kao takav više nego dobro upućen u to šta je dobra muzika.

Tokom godina blisko se družio sa mnogim divovima muzičke industrije, od Pola Makartnija do Ramonesa, a u tom procesu, on je hrabro uspevao od njih da izvuče izjave kao što su Makartnijeva da se “Beatlesi bolji od Stonesa” ili iskrenu ispovest Džoja Ramona o svom odnosu sa Džonijem.

Odabran najbolji gitarski rif svih vremena… Naravno, koplja će se opasno lomiti oko ove odluke

Tako da, nije iznenađenje što je vrlo otvoreno odgvoorio na pitanje jednog slušaoca koja su, po njemu, tri najveća benda svih vremena. Slušalac je rekao da su to, po njemu, Led Zeppelin, Queen i Rush, a Stern nije propustio priliku da mu se naruga zbog toga.

– Ako govorite o solo umetnicima, onda mogu da vam pričam o Džejmsu Braunu, a mogu i o mnogim drugim ljudima koji su bili važni – rekao je Stern.-  Ali kad je o bendovima reč,  kažem vam, The Beatles su bend broj jedan svih vremena.

Stern je u prošlosti svoju ljubav prema liverpullskoj četvorci otvoreno iskazivao a čak je Pola Makrtnija nazvao “savremenim Betovenom”.

10 najboljih stvari koje može da nas nauči rokenrol

Nije Stern imao dolemu ni oko drugog i trećeg mesta.

– Druga grupa, bez sumnje, bez argumenata, su The Rolling Stones! Oni su uradili nešto jedinstveno, ma blues temeljima stvorili su remek -dela.

“Becoming Led Zeppelin”… stiže film za koji niko nije verovao da će biti snimljen

Treće mesto na podijumu Sternovih omiljenih rok bendova zauzima drugi britanski bend – Led Zeppelin.

– Kad su nastali – započeo je hvalospev Stern – kombinacija rifova koje je smislio Džimi Pejdž, bubnjevi Džona Bonama i vokal Roberta Planta bila je totalno luda i izvan svoh vremena.

I evo ga, Sternovo sveto trojstvo roka – The Beatles, The Rolling Stones i Led Zeppelin.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Bojsi i zvanično postaje Srbin... U našoj ambasadi u Londonu podneo zahtev za državljanstvo

Next post

Beogradski Proto tip predstavio video singl "Kako ovde"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *