Beogradski Proto tip predstavio video singl “Kako ovde”

0
142
Oglasi
Proto Tip/ Photo: Ana Dostanić

Beogradska grupa Proto tip predstavila je novi video singl pod nazivom “Kako ovde”.

Ovim singlom bend ujedno najavljuje debitantski studijski album čije se pojavljivanje na tržištu očekuje početkom 2022. godine.

“Kako ovde” počinje kao neka zagubljena Sepultura pesma, onda se pretapa u Fontaines D.C. egzistencijalnu dramu, a zatim odlazi u Nomeansno, Fugazi, Rage Against The Machine ili (zašto da ne?) Overdose, Dead Ideas, Repetitor… katarzu.

Ništa nije savršeno, ništa nije prijatno, sve puca i krvari, a oko vas je gitarski pakao, hipnotišući bas, moćni bubanj i apokaliptični sintovi (specijalni gost Matej Rusmir)… i taj urlik iz pakla. Sve to u produkciji Uroša Milkića, koji je bio i snimatelj u Down There studiju.

Video za “Kako ovde” je priča za sebe, jedan lo-fi kronenbergovski porodični horor, jeziv i mračan, reditelja i scenarista Nikole Romčevića i Vukašina Radića.

Kako ovde, cover/ Photo: Promo
Kako ovde, cover/ Photo: Promo

Šta se promenilo od oktobra 2017. godine i debi EP-a “Strah od izvesnog” (Slušaj najglasnije) u životu grupe Proto tip?

Trio koji su činili Nikola, Vuk i Vukašin tokom vremena je rastao i razvijao se. Sledili su singlovi “Nisam neko”, “Strah” i “Podražavanja”, kao i učešće na Hali Gali Kompilaciji s pesmom “Pad”, a svaka od tih pesama bila je korak dalje i u zvuku i u produkciji i u namerama. Korak po korak i proto tip je sazrevao i usput proširivao svoj zvučni univerzum.

Na osnovu – Nikola Čučković (glas i gitara), Vuk Knežević (bas) i Vukašin Radić (bubanj) – dodata je magija Damjana Nedelkova (gitara) i histerija sintova Danila Ilića.

Bend Proto tip će da učestvuje na Hali Gali #4 – Tutti Futti svetkovini koja će se održati od 25. do 29. avgusta na više mesta u Beogradu. Bend će da nastupi u subotu, 28. avgusta u klubu Drugstore.

Singl “Kako ovde” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu. a spot možete da pogledate u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime