Alitor, Quasarborn, Latebloom i Chemical Tomb na metal festivalu 4. septembra u Domu b-612

0
130
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

U novosadskom klubu b-612 u subotu, 4. septembra će biti održan mini metal festival na kome će da nastupe Alitor i Quasarborn uz podršku bendova Latebloom i Chemical Tomb.

Novi EP “Spoznaja” stiže u avgustu… Alitor Different Strings

Posted by Headliner.rs on Monday, 21 June 2021


Alitor je progresivni thrash metal sastav iz Inđije koji postoji od jula 2011. godine. i trenutno je jedan od koncertno najaktivnijih domaćih metal sastava.

Quasarborn/ Photo: Promo
Quasarborn/ Photo: Promo

Beogradski progressive thrash metal bend Quasarborn iako postoji relativno kratko (formiran je 2016. godine) može se pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy, nastupom na Exit festivalu, pa i evropskom turnejom u okviru koje su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Debi album pod nazivom “The Odyssey to Room 101” objavljen je u maju 2018. godine, a drugo studijsko izdanje “A Pill Hard to Swallow“ u januaru 2020 i možete ga čuti na njihovom YouTube kanalu, BandCamp stanici, kao i na svim digitalnim streaming sajtovima.

U aprilu ove godine predstavili su obradu pesme Nikole Vranjkovića “Dve hiljade i kusur godina”, a ona je posebna po tome što je prva numera koju je snimljena na srpskom jeziku i predstavlja svojevrsnu prekretnicu u njihovom radu, jer će naredni album benda biti snimljen na maternjem jeziku.

Ekipu Quasarborna čine: Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), Milos Tomasović (bas gitara) i Dimitrije Čuturilo (gitara).

Novosadsko/inđijski metalcore bend Latebloom nastao je početkom 2020. godine kao rezultat raspada metal sastava Frozen Moonlight.

Bend je oformljen sa željom da se kombinuje moderni talas metal muzike zajedno sa soundtrackovima prilagodljivim za video igrice, filmove i slično.

Njihov prvi singl “Your Hopes Are Dead” inspirisan je kako modernim metal sastavima poput Motionless In White/Chelsea Grin tako i soundtrackovima iz filmova kao sto je “Tenet” i muzikom iz video igre Doom.

Ekipa benda Latebloom za sada ne planira izdavanje albuma, ali će najverovatnije objavljivati konceptualne EP-eve. U fokusu je predstavljanje singlova uz konkretan video sadrzaj.

Beogradski thrash metal bend Chemical Tomb formirali su na leto 2016. godine Igor Kuzmanović i Dimitrije Čuturilo sa namerom da sviraju stari dobri crossover thrash pomešan sa hardcore punkom.

Chemical Tomb su: Dimitrije (gitara), Igor (bubnjevi), Rosić (bas) i Simon (vokal).

Vrata kluba se otvaraju u 20h a cena ulaznice iznosi 300 dinara. Ulaznice će biti dostupne za kupovinu na dan koncerta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime