Home»Muzika»Manic Street Preachers pred novi album: Bogataši vladaju svetskom kulturom, ali to neće trajati doveka…

Manic Street Preachers pred novi album: Bogataši vladaju svetskom kulturom, ali to neće trajati doveka…

"Radnička klasa će vam ipak dati neverovatan bend ili pak neverovatnog pisca", izjavili su Manicsi za NME povodom objave novog albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Manic Street Preachers/Photo: YouTube printscreen
Manic Street Preachers/Photo: YouTube printscreen

Velški bend Manic Street Preachers najavili su “Ultra Vivid Lament”, svoj 14. po redu studijski album čiji izlazak je najavljen za 10. septembar.

Život u orvelovsko doba… Manic Street Preachers trejlerom i singlom “Orwellian” najavili novi album

Razgovor s pevačem Džejmsom Dinom Bredfildom povodom toga nije mogao da protekne bez osvrta na sadašnji društveni trenutak.

– Čini se da su se viši slojevi društva previše nagnuli kulturnu lestvicu u svoju korist. Ta rečenica ne govori o klasnom ratu, već samo govori o tome da se, kad se ravnoteža skrene prema ogromnoj količini privilegija koju neki imaju, tada klatno u nekom trenutku mora neizbežno da se pomeri na drugu stranu. Kad se to dogodi, videćete nešto dobro – izrazio je Bredfild svoj levičarski stav.

Niki Vajer iz Manic Street Preachersa ljut na kolege: Radije bih je***o iskopao sopstvene oči olovkom nego da uzmem orden od Kraljice

Do toga  je došlo kad je Bredfild bio upitan o stihu u novoj pesmi “Don’t Let The Night Divide Us” u kojoj frontmen peva stihove: “Don’t let those boys from Eton suggest that we are beaten”, odnosno “Ne dozvolite da vam momci ii Itona tvrde da ste pobeđeni”. Naime, treba objasniti da je Eton College ili Iton svetski poznata elitna engleska privatna škola za mladiće osnovana 1440. godine od strane engleskog kralja Henrika VI.  Škola je smeštena u gradiću Iton blizu grada Vindzora i možda je važno napomenuti da je školarina za školsku godinu 2017/18. iznosila oko 38.730 funti.

– Ne govori ta pesma samo: ‘Hej momci, ne zaboravite da klinci s ulice i dalje postoje, da stoje tamo i gledaju svaki vaš jebeni potez.’ To je pre mig u smislu: ‘Nemoje misliti da postoji samo vaš put, jer i mi još uvek imamo nešto u rukavu. Radnička klasa će vam ipak dati neverovatan bend ili pak neverovatnog pisca’ – rekao je Bredfild.

Manic Street Preachers su nedavno objavili i najavni singl “The Secret He Had Missed” s Džulijom Kaming. Po izlasku albuma zasad je najavljena samo britanska turneja, ove jeseni.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Iron Maiden predstavili "boom" singl "Stratego" s novog albuma "Senjutsu"

Next post

Monday Blues #71... Loup-Garou 23. avgusta na Platou Milana Mladenovića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *