Home»Film»Majkl Mur opet drma kavez: Amerika ima svoje Talibane, verske budale… nisu ništa drugačiji od onih u Avganistanu

Majkl Mur opet drma kavez: Amerika ima svoje Talibane, verske budale… nisu ništa drugačiji od onih u Avganistanu

4
Shares
Pinterest Google+
Majkl Mur/Photo: YouTube printscreen
Majkl Mur/Photo: YouTube printscreen

Majkl Mur je poznati reditelj dokumentaraca i levičar koji je u svojim filmovima kritikovao globalizaciju, velike korporacije, Bila Klintona, Džordža V. Buša, Donalda Trampa, rat u Iraku, američki zdravstveni sistem i kapitalizam u celini.  

Sada se na društvenim mrežama oglasio povodm događaja u Avganistanu pa je na Twitteru objavio dve fotografije, jednu na kojoj se nalaze Talibani koji su osvojili vlast u Kabulu i drugi na kojoj su američki demonstranti koji su upali u Capitol Hill ne priznajući poraz Donalda Trampa na izborima.

“Njihovi Talibani, naši Talibani, svako ima Talibane. Na vrhuncu su kada zauzmu prostore vlasti”, napisao je Mure na Twitteru uz te dve fotografije.

Proteklih dana Mure na društvenim mrežama komentariše događaje u Avganistanu pa je tako u nedelju napisao “Žrtvovali smo 2.300 života Amerikanaca kako bi napali zemlju u kojoj Bin Laden nije bio. Buš je rekao kako nije zainteresovan za njegovo hapšenje”.

Istog dana napisao je: “Mi smo izvršili invaziju. Talibani nisu osvajači – oni su Avganistanci – to je njihova zemlja. Oni su verske budale. Znamo kako to izgleda, imamo i mi svoje”.

Previous post

Lizzo se slomila zbog mržnje na internetu... Pogledajte njenu live ispovest. A Facebook reagovao - blokiranjem komentara

Next post

Bilo je čudnih, ali da li je ovo ipak najčudnija saradnja ikada? Ed Širan i Dani Filt pripremaju zajedničku pesmu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *