Home»Muzika»Miša bi bio ponosan na svoj Beograd… Na prepunom Tašu Riblja čorba i prijatelji svirali u čast legendarnog rokera

Miša bi bio ponosan na svoj Beograd… Na prepunom Tašu Riblja čorba i prijatelji svirali u čast legendarnog rokera

5
Shares
Pinterest Google+

Simbolično 16. avgusta 2021, na dan kada je rođen čuveni muzičar Miša Aleksić, održan je koncert na stadionu Tašmajdan – Riblja čorba i prijatelji u čast Miše Aleksića, na kome su pored članova benda Riblja čorba nastupili posebni gosti – Momčilo Bajagić Bajaga, Zvonimir Đukić Đule, Nikola Čuturilo Čutura i Žika i Dragi Jelić (Yu grupa).

Na početku koncerta publici se obratila  Mišina ćerka, Mina Aleksić, koja se svima zahvalila na priređenom događaju i pročitala odlomak iz Mišine autobiografske knjige iz koje је istakla citat: “Kad kažem muzika – mislim na rokenrol, a taj rokenrol je moj život”. Uz ovacije publike Mina je na kraju obraćanja rekla: “Srećan rođendan, tata. Volimo te, ovo je za tebe!”.

Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković
Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković

Na binu je zatim izašao dugogodišnji tehničar Riblje čorbe, Miša Amadeus, koji je na Aleksićevoj bas gitari probao zvuk na jednoj žici a zatim je gitaru izneo sa bine, čime se simbolično poslednji put na koncertu čula Mišina gitara koju više niko neće svirati.

Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković
Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković

Uz zvuke pesme “Ubijaju rokenrol” počeo je zvaničan deo koncerta, grupa Riblja čorba nizala je hitove koje je stvarao Miša Aleksić, među kojima su “Ja ratujem sam”, “Ko te ljubi dok sam ja na straži”, “Priča o Žiki Živcu”, “Lud 100%” a premijerno je izvedena poslednja pesma koju je Miša komponovao, “Dve gitare”, koja će se naći na najnovijem albumu Riblje čorbe.

Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo:Beka Abdulović
Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo:Beka Abdulović

Na koncertu je odsvirano mnoštvo pesama koje je Miša komponovao ili u kojima je bio koautor. Publika je izuzetno dobro reagovala na pesme koje su izvodili gosti. Čutura je izveo pesme “Zvezda potkrovlja i suterena” i “Sutra me probudi”, Žika i Dragi Jelić: “Svirao je Dejvid Bouvi” i “Amsterdam”, Đule je otpevao sa Borom hitove “Rokenrol za kućni savet” i “Ostaću slobodan”, a Bajaga je izveo legendarne numere “Kad hodaš” i “Dobro jutro” koje je komponovao zajedno sa Mišom Aleksićem.

Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković
Koncert u čast Miše Aleksiča/Phozo: Dušan Milenković

U publici na Tašu bili su fanovi iz celog regiona, tako da su mogli da se vide transparenti i iz Slovenije, Hrvatske, kao i iz mnogih mesta u Srbiji. Na repertoaru su se našle i legendarne pesme, uz horsko pevanje publike: “Kada padne noć”, “Pogledaj dom svoj, anđele”, “Kad sam bio mlad” i “Lutka sa naslovne strane”. Na video bimu smenjivale su se Mišine fotografije.

Riblja čorba i prijatelji – KONCERT U ČAST MIŠE ALEKSIĆA

Posted by Centar beogradskih festivala on Monday, August 16, 2021

 

Koncert su organizovali Centar beogradskih festivala – CEBEF i Melos Estrada. Sav prihod koncerta namenjen je porodici Miše Aleksića.

Previous post

The Strange nas novim singlom "Not Now Not Ever" vodi u svoj magični muzički svet...

Next post

Bob Dilan optužen za se***alno zlostavljanje devojčice od 12 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *