Home»Muzika»Basista Sajmon Galup napustio The Cure: Izdali su me…

Basista Sajmon Galup napustio The Cure: Izdali su me…

Muzičar kaže da "više nije član" kultnog britanskog benda, navodeći kao uzrok "izdaju"

4
Shares
Pinterest Google+
Sajmon Galup/Photo: punk-rocker.com/YouTube printscreen
Sajmon Galup/Photo: punk-rocker.com/YouTube printscreen

Sajmon Galup, dugogodišnji basista grupe The Cure, objavio je da je napustio bend.

U objavi na Facebooku 14. avgusta, Galup je napisao: “Pomalo teškog srca objavljujem da više nisam član The Cure. Srećno im svima”.

With a slightly heavy heart I am no longer a member of the Cure ! Good luck to them all …

Posted by Simon Gallup on Saturday, August 14, 2021

Na pitanje prijatelja da li je dobro, muzičar je odgovorio: “Dobro sam… samo mi je dosta izdaje”.

Frontmen Robert Smit i zvanični kanali The Cure još nisu komentarisali vest. U intervjuu za The Guardian u junu 2018, Smit je primetio da kad bi Galup, kao jedan od članova sa najdužim stažom, napustio bend, “to ne bi zvalo Cure”.

Vest stiže iste nedelje kada je Smit nastupio na nekoliko koncerata sa Gorillaz Dejmona Albarna u londonskoj O2 Areni, izvodeći svoju saradnju “Strange Timez”. Proteklih nedelja, Smit se takođe pojavio u novoj pesmi s škotskim bendom Chvrches, pod naslovom “How Not To Drown”, dok je takođe navodno radio na dugoočekivanom novom albumu The Cure.

Kraj za The Cure diskografiju? Robert Smit: Ne mogu da zamislim da posle ovog albuma možemo da uradimo nešto bolje…

Galup se pridružio The Cure u novembru 1979. godine kao zamena za osnivača Majkla Dempsija koji se pojavio na prvom albumu benda “Three Imaginary Boys” i kultnom singlu “Boys Don’t Cry.” Galup je takođe nakratko napravio pauzu od The Cure 1994. godine, kada je bend bio u stvarnoj pauzi nakon što se upetljao u pravna pitanja sa drugim bivšim članom, Lolom Tolharstom, u slučaju oko autorskih prava. Basista se vratio u sastav za “Wild Mood Swings” 1996. godine i od tada je nastupao sa bendom.

Gorillaz svirali besplatan koncert za medicinske radnike… a na njemu ugostili Roberta Smita i predstavili tri nove pesme

Tokom turneje grupe po festivalima 2019. godine, Galup je bio odsutan zbog njihovog pojavljivanja na japanskom festivalu Fuji Rock, zbog “ozbiljne lične situacije”. Njegov sin Eden Galup, koji svira sa svojim bendom Violet Vendetta, zamenio je tada oca.

Isti problem se ponovo pojavio na poslednjem koncertu The Cure do sada, koja je održan na Austin City Limits Festivalu 12. oktobra 2019; Eden Galup je tada ponovo svirao bas.

HL/Izvor: radiox.co.uk

Previous post

"Apokalipsu danas" mnogi smatraju najboljim filmom svih vremena... a malo je falilo da ga nikad ne vidimo

Next post

OK Fest, Dan 3... Totalni reset i kako smo "presvukli" Kekina (fotoreportaža)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *