Home»Muzika»Flashback»Sleš ispričao kako mu je Dejvid Bouvi pomogao da pobedi halucinacije od droge

Sleš ispričao kako mu je Dejvid Bouvi pomogao da pobedi halucinacije od droge

3
Shares
Pinterest Google+
Sleš, Dejvid Bouvi/Photo: fotojet
Sleš, Dejvid Bouvi/Photo: fotojet

Tokom nedavnog intervjua za Kerrang! gitaristu grupe Guns N ’Roses Sleša pitali su o njegovim iskustvima s drogama i alkoholom u danima “Appetite For Destruction”, a on se prisetio kako mu je Dejvid Bouvi pomogao da prevaziđe svoje probleme.

Možda znate da je Sleš godinama imao ozbiljnih problema sa drogama i alkoholom. Godine 2001. dijagnostikovana mu je kardiomiopatija zbog dugogodišnje upotrebe droga, a njegovi lekari su mislili da je legendi o Guns N ’Roses ostalo još samo nekoliko nedelja. Međutim, uspeo je da preživi posle ugradnje kardiovertera-defibrilatora.

Sleš proslavio 15 godina bez droge, a Guns N’ Roses u prodaju pustili liniju bongova i pribora za pušenje (?!)

Posle operacije, 2005. godine, Sleš je objavio da je odlučio da napusti drogu i alkohol, a sada je čist skoro šesnaest godina. U retkom intervjuu za Irish Examiner, izjavio je da je čak uspeo da ostavi pušenje nakon što mu je mama umrla od raka pluća 2009.

U razgovoru koji je vodio sa Metom Alenom, Sleš je detaljno opisao dane u kojima je prolazio kroz fazu halucinacija kasnih 80-ih. Nakon što su ga pitali da li mu je neko ponudio neki koristan savet u to teško vreme, Sleš je priznao da je razgovarao sa legendarnim Dejvidom Bouvijem kako bi prevazišao svoj probem.

Inženjer zvuka na “Appetite for Destruction” otkrio: Sleš ima vrlo neobičnu naviku dok snima svoje solo deonice…

U intervjuu, Sleš je rekao da je pokojna britanska zvezda mislila da gitarista postaje sve ranjiviji na spoljne interakcije zbog toga što je mentalno na “lošem mestu”, i to je pokreće njegove halucinacije. Prema legendi o Guns N ’Roses, to je bio savet koji mu je otvorio oči i pomogao mu da se koncentriše na svoje mentalno zdravlje.

Evo kako se Sleš ovih dana prisetio Bouvija:

– Dejvid Bouvi, jednom, kada sam prolazio kroz ozbiljnu fazu halucinacija bio je tu za mene. Razgovarao sam s njim o tome jer je to bilo uznemirujuće. Bilo je to vreme dok sam ozbiljno pio, mislio sam da je zbog toga, ali ovo je više bilo povezano sa drogom – rekao je i dodao:

Hit snimak iz bolje prošlosti… Sleš na koncertu kida solažu, a reakcija Eksla i ostalih je – neprocenjiva

– Bouvi mi je rekao “Ne, verovatno si trenutno na lošem mestu i postao si osetljiv na mnogo spoljne interakcije sa stvarima koje ljudi obično ne vide, a ti si se tome izložio”. A ja sam rekao: “Vau! To je teško…”. Ali to je bio zdrav savet. A ustvari bilo je razjašnjavanje onog stanja uma u kojem sam bio.

HL/Izvor: metalheadzone.com

Previous post

Gibonni otkrio svoju muzičku filozofiju: Svaki album radi kao da je prvi, a svaki koncert kao da je poslednji...

Next post

Robert Plant objavljuje novi album sa Alison Kraus... stigao i prvi singl "Can't Let Go"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *