Home»Film»Ko o čemu, žene o Džoniju Depu… Protest rediteljki zbog nagrada koje mu daju evropski filmski festivali

Ko o čemu, žene o Džoniju Depu… Protest rediteljki zbog nagrada koje mu daju evropski filmski festivali

Nema veze ako si nasilnik sve dok si dobar glumac, kaže Kristina Andreu, predsednica španskog udruženja rediteljki

3
Shares
Pinterest Google+
Džoni Dep/Photo: promo
Džoni Dep/Photo: promo

Džoni Dep našao se u privatnim i poslovnim problemima nakon što je sud u Londonu potvrdio pisanje tabloida The Sun kako je slavni glumac tukao svoju bivšu suprugu Amber Hard.

Dep i dalje negira te tvrdnje, podigao je tužbu protiv Amber u Americi, ali na poslovnom planu počeo je da gubiti uloge u filmovima, a prvi slučaj bio je treći deo iz franšize “Fantastične zveri i gde ih naći”.

Džoni Dep se potpuno posvetio muzici… Snima album sa Džefom Bekom i kulira Hollywood

Ipak, podršuku su mu dala dva velika evropska filmska festivala, u San Sebastianu i Karlovim Varima. Prvo su organizatori španskog festivala objavili da će Deppu 22. septembra dodeliti nagradu Donostia, odnosno nagradu za životno delo. Na to je reagovala Kristina Andreu, predsednica španskog udruženja rediteljki koja je izjavila kako je ovo loš potez festivala i da šalje poruku “Nema veze ako si nasilnik sve dok si dobar glumac”.

Namerava da dokaže da nije kriv… Johnny Depp

Posted by Headliner.rs on Sunday, November 8, 2020

Hose Luis Rebordinos, direktor festivala u San Sebastianu, na to je rekao kako uloga festivala nije presuđivanje ponašanja ljudi iz filmske industrije.

– Uloga filmskog festivala je odabir najvažnijih i najzanimljivijih filmova te godine i prepoznavanje onih koji su snažno doprineli filmskoj umetnosti. Nagradu Donostia dodeljujemo Džoniju Depu čime mu odajemo priznanje kao velikom glumcu, čoveku od filma s velikom karijerom.

Pošto primi nagradu u San Sebastianu, Dep će otputovati će u Češku gde će na festivalu u Karlovim Varima takođe primiti nagradu za životno delo. U službenom saoštenju  navodi se kako ovim festival prepoznaje i odaje počast dugoj karijeri hvaljenog glumca i njegovoj ostavštini u filmskom svetu. Kristof Muha, izvršni direktor festivala, i Karel Oh, umetnički direktor festivala, izjavili su kako su dugo godina obožavaocii Džonija Depa i da su uzbuđeni što će mu na ovaj način odati počast.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Šta sve može snaga volje... Premijera filma o košarkašici Nataši Kovačević 7. septembra u Kombank dvorani

Next post

Gibonni otkrio svoju muzičku filozofiju: Svaki album radi kao da je prvi, a svaki koncert kao da je poslednji...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *