Home»Muzika»Brus Dikinson otkrio da je pozitivan na Covid uprkos tome što je vakcinisan…

Brus Dikinson otkrio da je pozitivan na Covid uprkos tome što je vakcinisan…

Nemam sumnje da bih, da nisam primio vakcinu, bio u ozbiljnoj nevolji, kaže pevač grupe Iron Maiden

5
Shares
Pinterest Google+
Brus Dikinson/Photo: YouTube printscreen
Brus Dikinson/Photo: YouTube printscreen

Prošle nedelje, Brus Dikinson je naglo odložio poslednja dva datuma svoje britanske spoken-word turneje jer je član njegovog užeg domaćinstva bio pozitivan na Covid-19. Tako se frontmen grupe Iron Maiden vratio kući u karantin na 10 dana, prema vladinim uputsvima. Prvih nekoliko dana uglavnom mu je bilo dosadno – sve dok nije počeo da oseća prehladu.

Brus Dikinson priznao: Rammstein su nam bili inspiracija za novi spot

Pre otprilike tri dana, Dikinson, koji je primio obe doze vakcine, uradio je Covid test koji je bio pozitivan.

– Pomislio sam: “O, sranje” – kaže on za Rolling Stone, zvučeći optimistično preko Zooma. – Malo sam kijao. Nekoliko dana sam se osećao pomalo slomljeno, nekako kao da imam grip, i to je bilo to. A ja imam 63 godine. Nemam sumnje da bih, da nisam primio vakcinu, mogao da budem u ozbiljnoj nevolji.

Dikinson je zakazao datume koje je propustio za oktobar, a vreme “bolovanja” koristi za intervjue o predstojećem dvostrukom albumu Iron Maidena, “Senjutsu”.

Brus Dikinson nateran da konačno počne da koristi pametni telefon: Moj život će od sada postati sr**e

Bend će sledećeg juna započeti evropsku turneju, a Dikinson kaže da je spreman da se vrati pred publiku. Iako on lično ne veruje da bi od obožavalaca koji posećuju koncerte trebalo zahtevati vakcinaciju:

– To je lični izbor – kaže on. – Lično, mislim da se ljudima veoma loše savetuje ako ne odu da se vakcinišu što je pre moguće, ne zbog odlaska na koncerte, već zbog svog zdravlja.

Zvanično je… Novi album Iron Maidena zvaće se “Senjutsu” i stiže  3. septembra (samuraji svih zemalja, ujedinite se)

– Jer, kao što vidite, čak i ako ste primili obe doze vakcine i dalje možete dobiti Covid, pa ga možete proširiti na druge ljude koji možda nisu bili vakcinisani i mogli bi se jako razboleti i umreti – nastavlja on. – Mnogo je stvari na ovom svetu koje ubijaju ljude i nisu nezakonite, ali su nesrećne. Rak ubija mnogo ljudi. Srčani udari ubijaju mnogo ljudi. Gojaznost ubija mnogo ljudi. Malarija svake godine ubije gomilu ljudi… Dakle, u jednom trenutku moramo jednostavno da kažemo: “Verovatno ćemo morati da živimo sa ovim. A ako ćemo već živeti s tim, onda je vakcinacija najrelanije rešenje.

Scenarista kultnog holivudskog filma srušio teoriju zavere o vakcinisanju…

Dikinson kaže da je u prošlosti odbijao vakcinu protiv gripa, ali je, prema njegovom mišljenju, Covid drugačiji jer se lakše prenosi i mogao bi biti smrtonosan za one koji nisu vakcinisani. Kaže da “država nije u obavezi” da zahteva vakcina pasoše a koncerte. Iako nošenje maski i vakcinaciju vidi kao “lični izbor” koji ne bi trebalo da reguliše vlada, dodaje da je to “odgovoran izbor” i svodi se na zdrav razum.

Što se tiče njegovog slučaja, on veruje da je moglo biti mnogo gore da nije bio vakcinisan.

– Mislio sam da sam prehlađen i svi testovi su bili negativni, negativni, negativni i odjednom su rekli: “O, pa to nije prehlada” – kaže on. – Dakle, posle vakcine, to je na nekom stepenu nelagode i ništa više. Najveći problem je samo ostati u zatvorenom prostoru kako ne biste otišli i prosledili ga nekome ko bi mogao da ode i prenese ga nekome ko je zaista ranjiv.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Robert Plant objavljuje novi album sa Alison Kraus... stigao i prvi singl "Can't Let Go"

Next post

Nagrada Milan Mladenović 2021... Objavljena lista 14 finalista

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *