Belgrade Beer Fest 2021. – Na Ušće stiže Bijelo Dugme, ulaz besplatan, kao nekad kod Hajdučke česme

0
72
Belgrade Beer fest 2021./Photo: Live production
Belgrade Beer fest 2021./Photo: Live production

Belgrade Beer fest 2021 održaće se ove godineod 18. do 22. avgusta na Ušću. Tokom pet dana, Beer fest će ugostiti više od 60 bendova na dve festivalske bine, a prvi dan je rezervisan za legendarni sastav Bijelo dugme.

Belgrade Beer Fest, jedan od najposećenijih festivala ne samo u Srbiji već u celoj jugoistočnoj Evopi, i ove godine će tradicionalno otvoriti svoje kapije za mnogobrojne posetioce u svom punom formatu. Program festivala će svakog dana počinjati u 19:30 dok će ulaz na festival pratiti i procedura prilagođena propisanim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Jedan od najvećih festivala u zemlji i regionu Belgrade Beer fest je tokom proteklih godina ugostio mnoga svetska, regionalna i srpska imena. Britanski list The Independent  ga je svrstao među 20 svetskih atraktivnih događaja koje treba posetiti, a  svake godine ugosti više od pola miliona posetilaca. Sa više od 800 održanih koncerata, 500 pivskih brendova i mnoštvom poznatih izvođača Belgrade Beer Fest jedan je od najposećenijih besplatnih muzičkih događaja. Tako će biti i ove godine.

Bijelo dugme/Photo: Marko Obradović Edge
Bijelo dugme/Photo: Marko Obradović Edge

Festivalska glavna bina ugostiće prvog dana festivala 18. avgusta sarajevski sastav Bijelo dugme. Ovo je prvi put, još od koncerta kod Hajdučke česme, da Beograđani i svi posetioci Beer festa mogu besplatno da gledaju koncert najpopularnijeg rok sastava sa prostora bivše Jugoslavije. Ovoga puta to će biti na najkvalitetnijem zvuku u ovom delu Evrope koji će produkcijski biti prilagođen veličini samog događaja.

Da ove godine neće izostati dobra atomosfera govori i podatak da Belgrade Beer fest i ovaj put sprema najveći i najlepši vatromet. Biće to svojevrtsan muzički vatromet koji su do sada, u čitavoj Evropi, imali prilike da vide samo stanovnici Francuske. Termin za ovaj spektakl rezervisan je za petak u ponoć.

Tokom svih ovih godina postojanja, posetiocima manifestacije predstavljeno je preko 500 različitih pivskih brendova, kako iz zemlje, tako i iz inostrantva. Taj broj konstantno raste pa se tako i ove godine može očekivati bogat asortiman piva. Ono na šta je Belgrade Beer Fest naročito ponosan jeste znatan broj predstavnika kraft pivarske industrije koji ovoj manifestaciji daju posebnu čar.

I još jednom – ulaz na festival je besplatan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime