Pa ne… ne opet! U Americi ponovo krenulo otkazivanje koncerata i festivala zbog korone

0
77
Oglasi
Lynyrd Skynyrd/Photo: facebook@LynyrdSkynyrd
Lynyrd Skynyrd/Photo: facebook@LynyrdSkynyrd

Sve se događa zbog eksponencijalnog rasta zaraženih delta sojem virusa, a neki muzičari su takođe bili pozitivni na testiranju.

Jedan od upravo otkazanih velikih festivala je The New Orleans Jazz & Heritage Festival na kojem su između ostalih trebalo da nastupe Stivi Niks, Foo Fighters, Lizzo, H.E.R., Demi Lovato, Ludacris, The Beach Boys i Briani Hauard. To je drugo uzastopno otkazivanje festivala posle 2020. godine kad je buknula pandemija korona virusa.

– Kao rezultat trenutnog eksponencijalnog rasta novih slučajeva COVID-a u Nju Orleansu i regionu i trenutne alarmantne situacije u vezi s javnim zdravstvom, moramo nažalost da objavimo da se izdanje New Orleans Jazz & Heritage Festivala 2021. neće dogoditi kako je planirano – kazali su organizatori festivala koji su novo izdanje najavili za proleće 2022. godine.

METALLICA TUŽILA ČUVENO OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO LIOYD’S… NEĆE DA IM ISPLATE PREMIJU ZBOG ODLOŽENE TURNEJE 2020, VADE SE NA “VIŠU SILU”

Svoju američku turneju otkazali su i Lynyrd Skynyrd jer je gitarista Riki Medlok pozitivan na COVID-19, a to se dogodilo tek nekoliko nedelja pošto je osnivač Geri Rosington hitno operisao srce. Bend je potvrdio da neće svirati svoje predstojeće nastupe u Ohaju, Misuriju i Alabami. Njihov zakazani nastup u Atlanti, u Džordžiji, planiran za 13. avgust odložen je za 23. oktobar.

Limp Bizkit /Photo: press promo
Limp Bizkit /Photo: press promo

Limp Bizkit, koji se vratio na američku scenu nastupom na ovogodišnjem Loolapalooza festivalu takođe je otkazao sve predstojeće najavljene nastupe. U saoštenju grupe se kaže: “Zbog puno opreza i brige za sigurnost benda, našeg tima i ponajviše obožavalaca, nastup Limp Bizkit ovog ponedeljka kao i preostala avgustovska turneja se otkazuju”.

Iako su se prošle sedmice pojavile spekulacije da se gitarista Ves Borland razboleo od COVID-a pre koncerta grupe u Ashbury Parku, frontmen Fred Durst je preko Instagrama to demantovao.

SZIGETA NEĆE BITI NI OVE GODINE… “VELIKI POVRATAK” MAĐARSKOG FESTIVALA ODLOŽEN ZA 2022.

Takođe treba napomenuti da je gotovo petina američkih koncertnih i klupskih prostora koji su se prijavili za finansijsku pomoć vlade odbijeno bez obrazloženja. Konkretno, 8 milijardi dolara američkih državnih sredstava odobreno je za distribuciju između više od 10.400 nezavisnih muzičkih prostora, međutim gotovo 3.000 ih je odbijeno bez razloga.

Programu pomoći je ukupno dodeljeno više od 16 milijardi američkih dolara, od čega je gotovo polovina namijenjena prostorima specijalizovanim za muzičke događaje uživo. Prostorima kojima je odbijena pomoć nije rečeno zašto, a iz američke Uprave za mala poduzeća (SBA) navodno su rekli Billboardu da je to zbog toga jer je proces donošenja odluka bio ubrzan.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime