Home»Muzika»Homeland»Samo za ljude slobodnog duha…. Grupa Gift objavila album “U senci grada”

Samo za ljude slobodnog duha…. Grupa Gift objavila album “U senci grada”

4
Shares
Pinterest Google+
Gift/Photo: Dejan Krstić, promo
Gift/Photo: Dejan Krstić, promo

Zahvaljujući pobedi na konkursu Tvoja pesma, novosadski sastav Gift je snimio i objavio novi album “U senci grada”.

Bend Gift važi za istinsku regionalnu cover senzaciju. U toj “ulozi” bend neguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog veka. Tokom proleća bend je objavio dupli singl na kom su se našle pesme “Displej” i obrada hita Josipe Lisac “Gdje Dunav ljubi nebo”. Radeći na budućem albumu članovi grupe Gift, na čelu sa harizmatičnim Jovanom Matićem (aka Joca Ajkula), su se fokusirali na autorske pesme u želji da se svojoj publici i na nastupima predstave u novom svetlu.

– Naš novi album je riznica raznolikih raspoloženja, koja se ni manje ni više, očitavaju na licima ljudi – vernih fanova, koji prate naše koncerte. Inspirisani njihovim unutrašnjim i spoljašnjim izrazima posvećujemo ovaj niz od jedanaest pesama, upravo našoj publici koja ume da voli, živi i doživljava muziku sa nama – izjavio je Jovan.

Gift/Photo: Dejan Krstić, promo
Gift/Photo: Dejan Krstić, promo

Album “U senci grada” predstavlja atraktivan skejterski video spot (doprinos udruženja Street Wise), za letnju pesmu “Grad u senci”, koji možete pogledati na YouTube kanalu benda. O novom singlu Jovan Matić kaže:

– Pesma bi trebalo da bude inspiracija za ljude slobodnog duha, koji su spremni da zgrabe priliku i oslobode se. Letnji zvuk i gruv daje osećaj laganosti i lako budi želju za plesom i prisnošću, za pokretom i slobodom. Ova pesma je poput medijuma između stvarnosti i senki. Bend okida varnice kojima, kao blicem, osvetli šta se to dešava u senkama grada.

Album grupe Gift od 6. avgusta dostupan je na svim streaming servisima ali i u CD formatu.

Previous post

Štulić rešio da ojadi Croatia Records... Javio se uživo u program i rekao: Prema mojoj računici, dužni su mi 999 miliona evra

Next post

Guns N' Roses i zvanično objavili pesmu "ABSUЯD", prvi singl posle 13 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *