Home»Film»Kultna Kjubrikova “Paklena pomorandža” u septembru stiže u 4K… pogledajte novi trejler

Kultna Kjubrikova “Paklena pomorandža” u septembru stiže u 4K… pogledajte novi trejler

6
Shares
Pinterest Google+
Paklena pomorandža/Photo: promo
Paklena pomorandža/Photo: promo

Kultni klasik Stenlija Kujubrika “A Clockvork Orange” uskoro će biti dostupan za gledanje u 4K rezoluciji, a Warner Bros. Entertainment objaio je prvi trejler.

U znak proslave predstojeće 50. godišnjice objavljivanja, Stenli Kjubrikova “Paklena pomorandža” uskoro će moći da se gleda u 4K. Kjubrik se smatra jednim od najvećih filmskih stvaralaca uistoriji kinematografije, režirajući klasike kao što su “2001: Odiseja u svemiru”, “Dr Strangelove”, “Full Metal Jacket” i “The Shining”. Sa karijerom dugom skoro pola veka, Kjubrik je poznat po pedantnoj pažnji posvećenoj detaljima i dugim, rigoroznim produkcijama. Snimio je ukupno 13 igranih filmova, praveći duže pauze nakon svakog završetka. Uprkos tome, njegovi filmovi su dugo pamćeni i služili su kao inspiracija i filmskim stvaraocima i gledaocima.

Stenli Kjubrik/ Photo: imdb.com
Stenli Kjubrik/ Photo: imdb.com

Sada će publika imati priliku da u narednim nedeljama pogleda “A Clockvork Orange” u 4K na digitalnom i Blu-ray formatu. Trejler koji je objavila kompanija Warner Bros. Entertainment prikazuje najbolje trenutke filma u ultra HD-u.

FBI analizirao filmske psihopate… Ovo je Top 10 autentičnih ludaka koji bi mogli da žive i u vašem komšiluku

“Paklena pomorandža” zasniva se na istoimenom romanu Entonija Burgesa o Aleku DeLargeu i njegovom putu do iskupljenja eksperimentalnom terapijom i tehnikama, nakon što je sa svojom bandom počinio niz zločina. Kao i mnogi drugi Kjubrickovi filmovi, dobio je mešovite kritike, ali se nakon ponovne procene smatra klasikom. Film je takođe dobio četiri nominacije za Oskara, uključujući tri za Kjubrika za scenario, režiju i produkciju.

Da li znate šta to ustvari pije Aleks u “Paklenoj pomorandži” kad kaže “mleko s noževima”

4K verzija “A Clockvork Orange” biće dostupna od 21. septembra.

Pogledajte novi trejler kultnog klasika:

HL/Izvor: screenrant.com

Previous post

900 miliona dolara autorima "South Parka" da snime još 6 sezona i 14 filmova...

Next post

"Nebeska tema" i "Tusta" na OK cinema zoni ovogodišnjeg Nektar OK Festa

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.