Brajan Adams fotkao Šer, Grajms, Igija Popa… za novi Pirellijev kalendar. Evo kako je bilo na snimanju…

0
39
Brajan Adams, snimanje za Pirelli kalendar/Photo: YouTube printscreen
Brajan Adams, snimanje za Pirelli kalendar/Photo: YouTube printscreen

Za Pirellijev kalendar za 2022. godinu, rok zvezda i fotograf Brajan Adams snimio je pevače superzvezde kao da su na turneji – upravo ono što nisu mogli da učine više od godinu dana.

Adams je planirao drugačiji projekat za kalendar 2021. godine, ali je to odloženo zbog Covida. Kada mu se Pirelli ponovo obratio, izneo je ideju o turneji.

– Ono što je bilo očigledno, zbog Covida, je da niko ne radi – rekao je. – Svi muzičari širom sveta su u osnovi zastali, pa sam predložio Pirelliju da napravimo pristup “na putu“ jer to nije bila jedina stvar koju smo mogli da uradimo.

Izvinjenje, ali kilavo… Brajan Adams: Nema izgovora za ono što sam napisao, ali samo sam hteo da dignem frku…

Kalendar će istražiti različite aspekte putovanja u različito doba dana, bilo da je reč o buđenju u hotelskoj sobi, putovanju autobusom ili u green roomu.

Kalendar će biti objavljen u novembru.

– Svaki umetnik je doneo svoj lik. Bez obzira na to što sam im predstavio u smislu kako ćemo to učiniti, njihov lik prožima iako je moja ideja možda bila ova ili ona. Oni su to pretvorili u svoju stvar.

 

Fotografisanje Igija Popa bilo je posebno zadovoljstvo. Adams se prisetio da je 1981. bio na svirci u Bruklinu i gledao kako Pop razbija mikrofon sebi u lice, izbijajući prednji zub.

Brajan Adams konačno otkrio istinu o svojoj vezi sa Lejdi Di: Bili smo… pa, veliki prijatelji

Godinama se Adams pitao da li se to zaista dogodilo: “Da li sam to zaista video?”. Otkrio je tokom snimanja da jeste.

– Moja priča je potvrđena … možete me zamisliti kao mladog muzičara koji vidi nekoga kako to radi, to je bila takva posvećenost muzici. I on danas ima istu energiju. Kad je došao na snimanje, bilo je skoro kao: jeste li spremni? Da, hajde pucaj, idemo. Sada smo u Igi modu”. Bilo je zaista uzbudljivo. Na kraju je dobio ovacije od ekipe na snimanju.

Adams je od detinjstva imao strast prema fotografiji i uspeo je da napravi paralelnu karijeru, koja se organski razvila.

– Nije bilo svesne odluke “biću fotograf”. Jedna stvar je vodila do sledeće stvari koja je dovela do sledeće stvari. I tako sam stigao ocde – rekao je Adams.

HL/Izvor: theguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime