Ričard Hamond prodao deo svoje kolekcije automobila i motora, kako bi sakupio novac za novi projekat – “The Smallest Cog”

0
169
Oglasi
Ričard Hamond/Photo: Silverstone Auctions (@Silverstoneauc on Twitter)
Ričard Hamond/Photo: Silverstone Auctions (@Silverstoneauc on Twitter)

Ričard Hamond prodao je osam vozila iz svoje lične kolekcije kako bi finansirao svoj novi biznis – restauraciju automobila.

Voditelj Grand Toura na aukciji je prodao pet motora i tri automobila iz svoje kolekcije. To je učinjeno tokom vikenda na Silverstone aukciji kako bi se prikupio novac za njegov najnoviji poduhvat “The Smallest Cog”.

Ma tuga… Ričard Hamond morao da proda Ferarri da bi platio iznajmljivanje porodične kuće – u koju se nije ni uselio

Prodajom svojih osam vozila prikupio je ogromnih 231.000 funti.

Najskuplja prodaja bio je njegov čuveni Lotus Esprit Sport 350 iz 1999. godine, koji je prodat za 65.250 funti. On je broj pet od samo 48 izgrađenih primeraka i dolazi sa potpuno obnovljenim motorom i u izvanrednom je stanju spolja i iznutra.

Takođe, njegov metalik srebrni Porsche 911T iz 1969. godine prodat je za 60.750 funti.

Porsche 911T 1969
Porsche 911T 1969

U svom storiju na Instagramu, Hamond je rekao: “Zdravo, ja sam na aukciji Silverstone Classic, nedelja je ujutru i praznim svoju kutiju sa igračkama.
Razlozi su komplikovani, došlo je do pomaka na putu sa mojim velikim projektom radionice. Ako želite da saznate zašto i kako to ide, emisija će biti emitovana kasnije ove godine.
U međuvremenu, poželite mi sreću jer će ovo malo boleti. Ali sve je to iz dobrih razloga”.

Njegovih pet motora prodato je za ukupno 72.719 funti.

Na čelu njegove kolekcije motocikala bilo je ograničeno izdanje Norton Dominator 961 Street 2019, koje je “otišlo” za 25.650 funti.

Ograničeni model bio je broj 50 od samo 50 proizvedenih, koje je Hamond sam kupio za svoj 50. rođendan.

Džejms Mej bez milosti prema Hamondu i Klarksonu: Oni ne mogu da se pomire s činjenicom da nisu više klinci

Dok je bio na aukciji, Ričard Hamond je snimao za svoj DriveTribe YouTube kanal i svoju predstojeću TV emisiju za Discoveri+.

Radionica Ričarda Hamonda biće emitovana na streaming servisu kasnije ove godine i predstaviće “The Smallest Cog”. Naziv emisie inspirisao je njegov deda, koji je bio kočijaš u Birmingemu i Vest Bromviču.

HL/Izvor: express.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime